McAfee betaler for antivirus-tabbe

Gir erstatning for å ha ødelagt Windows PC-er, men bedriftskunder får ingenting.

27. apr. 2010 - 11:27

Antivirusleverandøren McAfee har besluttet å utbetale erstatning til personer som fikk Windows-maskinene sine satt ut av spill etter tabbe-oppdateringen de spredte i forrige uke.

Feilen gjorde at sikkerhetsprogrammet angrep sentrale deler av operativsystemet Windows XP, noe som medførte krasj og vedvarende omstart. Øvrige plattformen skal ikke ha blitt påvirket.

Kunder som ble rammet oppfordres til å kontakte selskapet. Norske kunder kan ringe 23 05 04 20 hverdager mellom klokken 10-17.

Her skal kvalifiserte teknikere gi bistand.

Dersom teknikerne ikke får maskinen din på beina igjen lover selskapet å tilby programvare som retter problemet. Feilfiksen kan lastes ned fra en annen (fungerende) PC. McAfee tilbyr også å sende en CD i posten til kunder som ønsker dette.

Selskapet lover dessuten å utbetale erstatning til privatkunder for eventuelle utlegg i forbindelse med den katastrofale oppdateringen, kjent under løpenummeret 5958.

McAfee meddeler at de skal dekke utgifter «innen rimelighetens grenser», og typisk utlegg man har hatt ved konsultasjon hos en lokal PC-tekniker. Selskapet skriver i en melding at de vil publisere ytterligere detaljer om ordningen i løpet av noen dager.

Berørte kunder skal også få to års abonnement lagt til sine eksisterende avtaler uten kostnad, som et plaster på såret.

Tilbudet gjelder bare privatkunder. Bedriftskunder har så langt ikke fått noe tilbud om erstatning.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.