McAfee fyrer av helside mot Vista

McAfee kjøpte en helsides annonse i Financial Times for å synge ut mot Windows Vista.

3. okt. 2006 - 09:24

McAfee hevet sin kritikk mot Microsofts kommende operativsystem Windows Vista til et nytt nivå mandag, gjennom en helsides annonse i den britiske avisa Financial Times. I likhet med Symantec, og antakelig også Cisco, mener McAfee at Microsoft undergraver brukernes IT-sikkerhet ved å nekte andre leverandører av sikkerhetsprogramvare tilgang til kjernen i Vista, nærmere bestemt 64 biters utgaven av operativsystemet.

    Les også:

Microsoft mener at ordningen i Vista som utestenger alle slags annen programvare fra kjernen, er et nødvendig tiltak for å verne operativsystemet mot hacking. McAfee og Symantec mener at tvert om, at å gi betrodde IT-sikkerhetsselskapers programvare tilgang til kjernen vil heve sikkerheten i Vista.

– Microsoft opptrer helt urealistisk hvis de tror at det å stenge sikkerhetsselskaper ute fra kjerne vil hindre hackere fra å knekke Vistas kjerne. Faktum er at dette har de allerede gjort, heter det i McAfees annonse i Financial Times.

I annonsen heter det videre:

– [Microsoft] ser ut til å se for seg en verden der ett gigantselskap ikke bare kontrollerer systemene som driver de fleste av verdens datamaskiner, men også sikkerheten som skal verne disse maskinene mot virus og andre trusler på nettet.

Et slikt monopol truer sikkerheten, mener McAfee:

– En eneste tilnærming som skal verne oss alle: Når den svikter, rammer det 97 prosent av verdens PC-er, heter det i annonsen.

Ifølge McAfee må brukere vernes mot svakheter i Microsoft:

– Databrukere verden over erkjenner at de mest alvorlige sikkerhetstruslene finnes på grunn av iboende svakheter i Microsofts operativsystem, står det i annonsen.

I et intervju referert i TechWeb, sier sikkerhetsarkitekt John Viega i McAfee at PatchGuard – Microsofts betegnelse på vernet av kjernen i 64 biters Vista – er som en første dominobrikke. Microsoft sier de vil forme sin egen sikkerhetsprogramvare slik at den ikke omgår PatchGuard, noe som er teknisk mulig for dem som kjenner kildekoden, men ikke for konkurrentene. Viega sier rett ut at han ikke tror Microsoft vil holde seg til dette. Han mener Microsoft vil omgå PatchGuard for å øke sikkerheten, og dermed skaffe sine egne produkter en funksjonsmessig fordel som de nekter sine konkurrenter.

Viega er også kritisk til sikkerhetsdashbordet i Vista, kjent som Security Center. Microsoft har sagt at de ikke vil la konkurrerende sikkerhetsleverandører automatisk slå av denne funksjonen når brukere installerer deres løsninger. Ifølge Viega vil det undergrave deres mulighet til å lage brukervennlige alternativer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.