BEDRIFTSTEKNOLOGI

McAfee: Innrømmer bruk av Symantecs kode

Fredag sendte McAfee ut en pressemelding hvor selskapet innrømmer at flere av deres produkter inneholder kode som tilhører Symantec.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 1997 - 16:03

Etter tidligere å ha benektet at selskapets flaggskip, VirusScan, inneholder kode fra Symantec, innrømmer McAfee nå at dette faktisk er tilfelle. Dette kommer i tillegg til McAfees tidligere innrømmelse om å ha kopiert nøkkelfunksjonaliteten i Symantecs Crashguard-produkt, ved å bruke den i selskapets egen programpakke PC Medic.

- Det er bemerkelsesverdig at McAfee vil forsøke å hevde sin uskyld ved å si at selv om Symantec-koden er tilstede i VirusScan, så er den ikke i bruk, sier Symantecs visepresident, Enrique Salem, til gina.

- Faktum er at McAfee skrev inn noe av Symantecs Crashguard-kode inn i sitt PC Medic-produkt, og når Symantec etterforsket saken nærmere fant eksterne eksperter ut at McAfee hadde brukt enda mer av vår kode i sine produkter. De eksterne ekspertene har hittil bare undersøkt en svært begrenset mengde av McAfees kildekode. Hvem vet hva ekspertene vil finne når de mottar all koden fra VirusScan og andre McAfee produkter som kreves analysert av retten., sier Salem.

Ifølge ordlyden i McAfees pressemelding, virker det som om ansatte ved McAfee kan ha satt igang en ulovlig ødeleggelse av bevis som er relevante til den pågående tvisten. Symantec vil grundig etterforske omstendighetene rundt McAfees eventuelle ødeleggelse av bevis.

I et forsøk på å lede oppmerksomheten bort fra sine forseelser, skriver McAfee i pressemeldingen at selskapet nå vil be om en komplett kopi av Symantecs kildekode.

- Jeg synes det er utrolig at McAfee, etter å ha innrømmet illegal bruk av Symantecs eiendom, tror at selskapet nå skal få en komplett kopi av Symantecs kildekode. Man kan bare lure på hvorfor McAfee nå har innrømmet tre uavhengige tilfeller av kopiering av Symantecs proprietære materialer. Vi ser fram til rettsaken, avslutter en hoderystende Salem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.