KARRIERE

McAfee må kutte

Færre kjøper pc - og færre trenger antivirus.

Et dårligere pc-salg og dessuten innebygget antivirus i kommende Windows 8 er forklaringer på at McAfee nå ser seg nødt til å ty til nedbemanninger, ifølge Reuters.
Et dårligere pc-salg og dessuten innebygget antivirus i kommende Windows 8 er forklaringer på at McAfee nå ser seg nødt til å ty til nedbemanninger, ifølge Reuters.
10. okt. 2012 - 09:32

McAfee bekrefter at de må kutte i staben. Som leverandør av antivirus skal de være negativt påvirket av det skrantende pc-salget globalt. Det melder Reuters.

Dermed er de nødt til å kvesse sparekniven.

En «mindre prosentandel» av McAfees rundt 7.100 ansatte kommer til å miste jobbene sine, sier en talsperson for Intels heleide IT-sikkerhetsselskap.

Det er ennå uklart når nedbemanningen tar til eller nøyaktig hvor mange som er berørt av kuttplanene. Firmaet er verdens nest største leverandør av antivirusprodukter etter Symantec.

Windows-effekten

Ifølge Reuters blir denne bransjen ytterligere satt under press når Microsoft lanserer Windows 8 i slutten av måneden. Årsaken er at operativsystemet blir levert med innebygget gratis antivirus, som direkte konkurrerer med blant annet McAfee.

Symantec er på sin side midt oppe i en prosess med å vurdere selskapets videre strategi, etter et lederbytte. Der tok toppsjef Steve Bennett over etter at styret sparket forgjengeren i juli.

Symantec har derimot ingenting å kunngjøre foreløpig. - Vi evaluerer forholdene fortløpende og har ingen planer å meddele akkurat nå, sier en talsperson for selskapet til nyhetsbyrået.

Brikkegiganten Intel kjøpte opp Symantecs største rival McAfee for nærmere 50 milliarder kroner i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.