JUSS OG SAMFUNN

McAfee slakter McAfee

– Planetens verste programvare.

John McAfee, beryktet rømling, etterlyst av belizisk politi som ønsker å forhøre ham i forbindelse med drap på en nabo. Han er også tidligere anklaget for produksjon av metamfetamin og ulovlig oppbevaring av våpen. Kanskje ikke så rart at Intel gir opp merkevaren McAfee.
John McAfee, beryktet rømling, etterlyst av belizisk politi som ønsker å forhøre ham i forbindelse med drap på en nabo. Han er også tidligere anklaget for produksjon av metamfetamin og ulovlig oppbevaring av våpen. Kanskje ikke så rart at Intel gir opp merkevaren McAfee. Bilde: Fred Montana / Splash News/ All Over Press
7. jan. 2014 - 15:48

Intel har kunngjort at de kvitter seg med varemerket McAfee, men beholder teknologien de kjøpte for 50 milliarder kroner i 2010, nå samlet under paraplyen «Intel Security».

Ingen er mer glad for beslutningen enn John McAfee, den kontroversielle gründeren av antivirusprogramvaren, som til nå har båret hans navn.

BBC har fått noen ord med rømlingen, som er tilbake i USA etter å ha rømt fra bananrepublikken Belize, der politiet har etterlyst ham i forbindelse med en drapsetterforskning.

De kan melde at mannen er «overlykkelig», for kanskje endelig å bli kvitt assosiasjonen med sikkerhetsprodukter.

– Nå er jeg evig takknemlig for at Intel frigjør meg fra den forferdelige tilknytningen til planetens verste programvare. Dette er ikke mine ord, men ordene til millioner av rasende brukere.

Han avslutter det korte intervjuet med å si at han er så opprømt over Intels navnebytte at han ikke kan beskrive det med ord.

Utspillet fra McAfee, endelig en fri mann (iallfall så lenge han holder seg unna Belize, og dessuten nabolandet Guatemala som deporterte ham), er ikke helt overraskende. Amerikaneren som nå er 68 år er blitt beskrevet som uberegnelig og svært eksentrisk.

Ifølge BBC publiserte han i fjor en video som demonstrerte hvordan antivirusprogramvaren lot seg «avinstallere» ved å skyte en bærbar pc med pistol.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.