JUSS OG SAMFUNN

McAfee søker asyl

Etterlyst antivirus-gründer har flyktet fra Belize.

John McAfee dukket opp som troll i eske i Guatemala, der han nå søker asyl. Datapioneren gikk under jorda i tre uker, etter å ha blitt etterlyst i forbindelse med drapet på naboen hans i Belize.
John McAfee dukket opp som troll i eske i Guatemala, der han nå søker asyl. Datapioneren gikk under jorda i tre uker, etter å ha blitt etterlyst i forbindelse med drapet på naboen hans i Belize. Bilde: Belize Reporter Newspaper
5. des. 2012 - 08:36

Guatemala by (NTB-DPA-Reuters): Den amerikanske datapioneren John McAfee, som er etterlyst i Belize i forbindelse med et drap, søker asyl i Guatemala.

McAfee har holdt seg i skjul i tre uker siden politiet i Belize sa de ønsket å snakke med ham i forbindelse med drapet på en annen amerikaner, Gregory Faull, som McAfee hadde et kranglete forhold til.

McAfee tok seg over den porøse grensa til Guatemala sammen med en venninne og tok inn på et hotell i en nasjonalpark før han reiste videre til Guatemala by mandag kveld.

McAfee benekter at han drepte Faull, som ble funnet død på den store eiendommen hans på Ambergris Cay, og han har nektet å la seg avhøre av politiet. Naboer karakteriserer ham som eksentrisk og uberegnelig.

McAfee tjente store penger på antivirusprogrammet som bærer hans navn. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.