BEDRIFTSTEKNOLOGI

McCaw får lov til å bla opp 9,4 milliarder

Den amerikanske konkursretten har akseptert Craig McCaws plan om sammen med partnere å investere inntil 1,2 milliarder dollar - omlag 9,4 milliarder kroner - i satellittelefonselskapet ICO, som dermed berges ut av en konkurssituasjon.

Frode Eriksen
12. nov. 1999 - 11:58

McCaw, som ble styrtrik etter å ha solgt sitt mbilselskap til AT&T, ønsker via sitt investeringsselskap Eagle River Investments å umiddelbart skyte inn 150 millioner dollar i ICO, for å berge selskapet unna konkursbeskyttelsen ICO måtte be om i august.

McCaw vil gå inn med tilsammen 1,2 milliarder dollar eller over 9,4 milliarder kroner, i bytte for en aksjepost på 75 prosent i selskapet.

I en melding fra ICO heter det at selskapet vil benytte investeringen for å bygge ut systemets satellitter og jordstasjoner med tanke på en kommersiell oppstart av tjenester i 2001. Norske Nera er blant de selskapene som er engasjert for å lage mobil- og satellittelefoner til ICO.

Den neste pengeinnsprøytningen planlegges i januar, mens den største på 700 millioner dollar skjer til sommeren neste år. Det betyr at ICO i januar neste år kan bli kvitt konkursbeskyttelsen selskapet foreløpig er underlagt .

Wall Street Journal skriver at en mediegruppe med Subash Chandra i spissen i siste øyeblikk forsøkte å skaffe seg samme kontroll i ICO som McCaw til slutt klarte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra