McCaw vil slå sammen tre satellittsystemer

"Mobilmilliardæren" Craig McCaw planlegger å kombinere de fallerte satellittelefoni-systemene ICO og Iridium med sitt eget planlagte satellittprosjekt Teledesic for å lage et verdensdekkende tale-og-datanettverk.

"Mobilmilliardæren" Craig McCaw planlegger å kombinere de fallerte satellittelefoni-systemene ICO og Iridium med sitt eget planlagte satellittprosjekt Teledesic for å lage et verdensdekkende tale-og-datanettverk.

McCaw har hintet om denne strategien i måneder, men den senere tids konkurssaker mot ICO og Iridium har i høy grad bidratt til å aktualisere planene.

Wall Street Journal Interactive Edition skriver i dag at McCaw håper å kjøpe opp de to konkurrerende satellittelefoni-systemene på billigsalg for så å knytte dem sammen til ett nettverk som ikke bare vil tilby telefoni-tjenester men også høyhastighets Internett-tilgang.

Nettopp et globalt, satellittbasert, høyhastighets datanett har hele tiden vært drømmen for McCaws Teledesic-prosjekt, som han tok initiativet til sammen med Microsoft-milliardær Bill Gates.

McCaw forsøker å overta ICO for 1,2 milliarder dollar - en lav pris tatt i betraktning at selskapet nylig ble vurdert å være verdt 4,7 milliarder dollar, tross konkursspøkelset svevende i bakgrunnen. Samtidig ønsker han å overta kontrollen over Iridium for 600 millioner dollar - et enda "råere" bud ettersom de ferskeste vurderingene av Iridium anslår at selskapet er verdt 5 milliarder dollar...

Ifølge dokumenter som ble lagt fram i skifteretten i Delaware i forrige uke, ønsker McCaw å overføre ICOs eiendeler til et nytt selskap, foreløpig under liksomnavnet "New Satco". Dersom han lykkes i å få kontroll over Iridium vil også dette selskapet ventelig bli innfusjonert i "New Satco". Ifølge Wall Street Journal skal McCaw videre ha uttalt at "det er mulig" at Teledesic, som har hentet inn halvannen milliarder friske dollar av en forventet fullfinansiering på ti milliarder, også blir kjøpt opp av "New Satco".

Les mer om McCaws satellitt-ambisjoner her:


Truer med rettssak for å unngå satellittraid
McCaw vil legge ut fem milliarder for Iridium
McCaw og Chandra reddet ICO
McCaw får lov til å bla opp 9,4 milliarder
ICO kjøpt opp, Nera jubler
Motorola øker tross problemer
Mobil-guru blir satellitt-guru
Motorola blar opp for astronomisk tap
Kaster penger ut i verdensrommet
Finanssjef går fra konkurstruet Iridium

Til toppen