BEDRIFTSTEKNOLOGI

MCI kutter jobber

Den amerikanske telekombedriften MCI Corp. reduserer arbeidsstyrken på 52.000 med 1.200 personer, eller 2,3 prosent. Reduksjonen er et ledd i arbeidet for å etablere seg som leverandør av lokaltelefonitjenester i USA.

Frode Eriksen
13. jan. 1997 - 09:30

Takket være en lov som ble vedtatt for et år siden, er det enorme markedet for lokaltelefoni åpnet for konkurranse. MCI ligger blant de første i løypa for å etablere seg på dette markedet som antas å være verdt 650 milliarder kroner.

MCI har bygd flere nett av fiberkabler og leverer i dag telefontjenester til lokalt næringsliv. MCI planlegger å tilby lokaltelefoni i 25 byer mot slutten av januar, og en fordobling er ventet det neste året.

- Vi skal satse der si har nye og bedre muligheter som innen lokaltelefoni sier en talsmann for MCI, Les Kumagai, til Bloomberg.

Rasjonaliseingen av arbeidsstokken er den andre det siste året. Selskapet reduserte arbeidsstyrken med nesten fem prosent siste halvår i fjor.

Trekket kommer også som en del av MCIs forbredelser på et nærmere samarbeid med British Telecom, som sist november offenliggjorde kjøp av MCI. MCI er nest største på rikstelefoni i USA.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.