KORTNYTT

MCI på ny regnskapssmell

18. mars 2005 - 14:41

MCI, tidligere Worldcom gikk på tidenes regnskapssmell, etter omfattende juks, og påfølgende konkurs. Den tidligere toppsjefen Bernie Ebbers ble nylig funnet skyldig i svindel og venter på en dom som kan sende ham bak murene i 85 år.

Man skulle tro MCI ville vært ekstra forsiktige med regnskapene etter dette, men det er det lite som tyder på. Selskapet måtte nemlig nylig justere regnskapene for fjerde kvartal i fjor og øke underskuddet i kvartalet fra 32 millioner dollar til 145 millioner, melder Thestreet.com.

Justeringen skyldes feil i utregningen av skatt. Rundt 700 millioner norske kroner er bare blåbær i forhold til tidligere feilberegninger selskapet har stått for, men denne gangen fører det til omlegging av rutinene.

Et annet spørsmål er hvordan dette påvirker det pågående oppkjøpet av MCI. Verizon har i utgangspunktet fått klarsignal, men styret har tatt to ukers betenkningstid fordi Qwest har lagt inn et høyere bud. Nylig ble det kjent at Qwest øker budet ytterligere, og mange forventer at Verizon vil gjøre det samme.

Nå viser det seg altså at MCI har tapt mer penger enn man trodde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.