BEDRIFTSTEKNOLOGI

MCI sier ja til WorldCom

Ledelsen i MCI mener at WorldComs bud på selskapet er det beste som foreligger etter at WorldCom har høynet med 5 milliarder til nesten 35 milliarder dollar.

Frode Eriksen
10. nov. 1997 - 18:20

Det som gjorde WorldComs bud så mye bedre enn både British Telecoms og GTEs var at det ble høynet for få dager siden med vel USD 5 mrd. til USD 34,7 mrd. eller nærmere 260 milliarder kroner.

Det var søndag kveld at styrene i MCI og WorldCom møttes for å diskutere WorldComs siste tilbud. Det gir aksjonærene USD 50 per aksje, som var opp fra det gamle budet på USD 41,50. Hele det nye budet skal fremdeles betales i aksjer i WorldCom.

Det er, ifølge The Wall Street Journal, uklart om British Telecom (BT), som sitter med en aksjepost på 20 prosent i MCI, får det samme tilbudet for sin aksjepost i MCI eller om det legges inn penger som mellomlegg.

GTE er fremdeles ikke helt utelukket, med sitt kontantbud på USD 28 milliarder, men selskapet bør snart høre fra seg nå som WorldCom har høynet sitt bud betraktelig. En kilde sier til The Wall Street Journal at det er trolig at GTE vil øke sitt bud i et nytt forsøk på å overta MCI, som har hatt AT&T som hovedkonkurrent.

Det er BT som blir den største taperen om MCIs aksjonærer velger å selge til WorldCom. BT hadde MCI som en viktig del av sin strategi for å etablere seg med et solid brohode i USA. De skulle etablere et internasjonalt telekomselskap under navnet Concert, der blant annet Telenor inngår som distributør.

Det falt mange i MCI tungt for brystet at BT i august forlangte og fikk en prisreduksjon på 17 prosent på sitt bud på opprinnelige USD 24 mrd.. Dette budet kom etter at MCI presenterte et kvartalsresultat som var dårligere enn ventet på grunn av større investeringer i markedet for lokaltelefoni enn først planlagt.

BT er det eneste selskapet som har kommentert saken i ettermiddag. Selskapet erkjenner at WorldCom ser ut til å vinne kampen om MCI.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.