BEDRIFTSTEKNOLOGI

McNealy: Microsoft er som en narkolanger

I et avisintervju sier Sun-sjef Scott McNealy at å ta i mot gratistjenester fra Microsoft er som å ta i mot gratis heroin. Når du er hekta, må du betale.

21. juni 2001 - 04:04

I et intervju med Silicon Valley-avisa Mercury News kommer toppsjefen i Sun, Scott McNealy, med en kraftig advarsel mot Hailstorm og andre tjenester som Microsoft planlegger. McNealy sier samtidig at Microsoft-monopolet må brytes, og at dommen som går ut på å dele Microsoft i to, ikke vil være nok, med mindre de to delene hindres i å investere i spesielt medie- og telekomselskaper.

Utspillet til McNealy kommer nå fordi man venter en avgjørelse i Microsofts anke mot monopoldommen.

McNealy pekte på at Microsoft investerer i en lang rekke selskaper som ikke har noe med verken operativsystemer, systemvare eller PC-applikasjoner å gjøre, og at det vil hindre Sun og andre fra å konkurrere.

- Det er som om Standard Oil skulle gå ut og kjøpe 20 prosent av alle bensinstasjoner i landet. Hvordan skal Shell selge bensin til et selskap med en stor og innflytelsesrik aksjonær?

McNealy advarte at Microsoft er i ferd med å utvide sitt monopol til Internett, og pekte på hvordan framtidige tjenester, bekjentgjort som Hailstorm, skal innlemmes i det kommende operativsystemet Windows XP.

Tjenesten vil gi Microsoft anledning til å bygge tidenes største database over personkunder, mener McNealy. Han sammenliknet Microsoft med en narkolanger. I begynnelsen vil du tiltrekkes av gratistjenester. Når du er hekta, må du betale.

- Det første heroinskuddet er gratis, sa han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.