Med Ciscos nye robot er man alltid online

En ny type robot følger etter deg og sørger for at din trådløse forbindelse alltid er oppe.

Med Ciscos nye robot er man alltid online

En ny type robot følger etter deg og sørger for at din trådløse forbindelse alltid er oppe.

Ifølge spesialbladet Military & Aerospace Electronics har USAs militære de siste seks årene gjort seg stadig mer avhengig av trådløse nettverk i felten. Utstyret baseres på standard 802.11-teknologi, og Cisco er en viktig leverandør.

På en fagkonferanse om militær teknologi i Boston i forrige uke, Military Technologies Conference, demonstrerte produktmarkedssjef Dave Buster i Ciscos avdeling for løsninger til det offentlige, Cisco Global Government Solutions Group, en prototyp på en løsning på en viktig utfordring når trådløse datanettverk brukes i felten: Hvordan sikre at forbindelsen alltid er oppe.

Løsningen bygger på programvare som sanser når brukere er i ferd med å miste forbindelsen, og som kan styre en robot påmontert et aksesspunkt.

Meningen er å få roboten til å flytte seg slik at forbindelsen opprettholdes. Under vanskelige forhold skal flere roboter automatisk kunne plassere seg slik at de overfører signaler til hverandre, for å sikre at alle brukere har forbindelse til en sentral.

Demonstrasjonen besto av serie små roboter med påmonterte aksesspunkter. De fulgte etter en bruker med en bærbar PC, og dannet automatisk kjeder slik at PC-en ikke mistet forbindelsen.

Ifølge spesialbladet sa Buster at det ikke er aktuelt for Cisco å markedsføre programvaren selv, men heller stille den rådighet for partnere som kan integrere den i hensiktsmessige roboter for militær bruk. Han tenker seg roboter installert i ubemannede fly, som kretser rundt for å sikre trådløse forbindelser til både bakke, luft og sjø.

    Les også:

Til toppen