Med liten tro på Internett

Aktørene i aksjemarkedet har tydeligvis liten tro på Den Nye Økonomien; aksjekursen til internettselskapene faller.

Tilliten til Den Nye Økonomien er fortsatt lav, ihvertfall hvis vi skal bedømme hva aksjemarkedet gjør. Aktørene der diskonterer som kjent nåverdien av fremtidige innteksstrømmer.

Aksjemarkedet sender aksjekursen i Scandinavia Online AS (SCO) ned til den laveste kursnoteringen etter at selskapet ble børsnotert. SOL er sist omsatt på 25 kroner, ned 85 prosent fra toppnoteringen på 175 kroner i august. SOL presenterer tall for fjerde kvartal i morgen tidlig. digitoday vil være raskt ute med resultatet i morgen i tillegg til intervju med ledelsen i selskapet.

Også Schibsted ASA (SCH), en annen kandidat som satser på Den Nye Økonomien, får lide. Etter at aksjekursen toppet ut på 300 kroner i mars 2000, da majoriteten av analytikere var svært positive til aksjen, har aksjen falt tilbake til 112 kroner. Nå fokuserer markedet på kostnadene som kreves for å utvikle gratisavisene og nye tjenester. Det blir ikke billig.

Den internasjonale bjellesauen fremfor noen, amerikanske Yahoo! Inc , har også falt dramatisk. Fra en toppnotering på mer enn 250 dollar i fjor, har den nå falt tilbake til 26 dollar.

Forøvrig presenterte Lycos Europe halvårlige tall i dag, hvor selskapet tapte 1,3 milliarder kroner, inkludert nedskrivning av goodwill. Etter at Lycos kjøpte Spray, har aksjekursen falt fra 12 euro til sist omsatte kurs på 2,95 euro.

Til toppen