RESULTATERFINANS

Medgir utfordringer med oppkjøp

Oracle-sjef Larry Ellison har brukt milliarder av dollar på oppkjøp og tallene som kommer senere i dag bør vise en bedring.

20. mars 2006 - 09:39

Oracle er størst på databaser, men det er SAP som er sjef på viktigste systemene som verdens bedrifter bruker til å holde styr på produksjon, varer, folk og penger.

Oracle-sjef Larry Ellison har satt seg fore å bli størst og har i løpet av tre år gjennomført IT-bransjens mest omfattende og dyreste handlerunde. Oppkjøpet av Siebel og Peoplesoft/JD Edwards samt en del andre mindre aktører har kostet Oracle 127 milliarder kroner.

Men det tar alltid tid å hente ut effekter av oppkjøp, for i det som forhåpentligvis er en overgangsperidode, er kundene som bruker de oppkjøpte systemene redd for at de skal legges ned og venter på en avklaring.

Oracles omsetning på forretningssystemer (ERP) har derfor ikke løftet seg organisk, men nå forventer eller hvert fall håper det amerikanske finansmarkedet at nye Oracle-tall skal vise at oppkjøpene fungerer. Oracle skal legge frem kvartalstall senere i dag.

Oracle-sjef Larry Ellison har noe å bevise, for Oracles aksjer har så og si stått stille siden juni 2003 da man offentliggjorde det fiendtlige oppkjøpet av Peoplesoft. I samme periode har erkerivalen SAP løftet seg 75 prosent.

- SAP har definitivt tjent på hva som skjedde med Peoplesoft-fusjonen, spesielt på usikkerheten rundt dette, medgir John Wookey, sjef for Oracles ERP/forretningsapplikasjoner overfor Financial Times. Det har vært en forvirring i markedet det siste halvannet månedene. Det har skadet Peoplesoft og oss, sier Wookey.

Det Wookey referer til et SAPs vekst i Nord-Amerika, et marked det SAP en stund slet, men nå viser tall at salget har løftet 30 prosent i året siden 2002. Dette er stort sett omsetning tatt fra Oracle, hevder SAP.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.