JUSS OG SAMFUNN

Media Metrix satser lokalt

Amerikanske Media Metrix satser på å følge nettbevegelsene til lokalbefolkningen i USA, og har nå 38 lokale oversikter i USA. I Sverige har Sifo lisens på programvaren til Media Metrix.

Hilde Nyman
14. mai 1999 - 11:52

Media Metrix' hovedprodukt er panelmålingene som de bruker på nettsteder, og selskapet er det største på området i USA. De bruker panelmålinger som omfatter rundt 40.000 personer for å beregne det totale antall nettbrukere og brukeradferd på Internett. Et av hovedproduktene som benyttes er det som tidligere het PC-meter, og som i dag er integrert i tilbudet til selskapet.

Nå satser Media Metrix stort for å treffe de ulike lokale markedene i USA. Fra før av har selskapet 14 lokale målinger hvor brukere i et bestemt geografisk område og deres nettadferd blir fokusert på.

Nå utvides dette antallet til å omfatte 38 av de viktigste geografiske områdene i USA.

- Media Metrix' utvidede Local Market Measurement Service kommer i en viktig tid, når både nasjonale og lokale annonsører trenger troverdig og pålitelig statistikk for nettbruk og -adferd for strategisk lokal og nasjonal mediaplanlegging, og til kjøp- og salg-beslutninger, sier Naveen Jain, administrerende direktør for nettstedet InfoSpace.com, i en pressemelding fra Media Metrix.

De lokale oversiktene blir ifølge Media Metrix brukt av både lokale og nasjonale annonsører og medieformidlere for å forhandle om priser og promotere målrettet lokal nettannonsering. De mener også at statistikken viser at nettbrukerne er interessert i lokalt orientert innhold i tillegg til stoff med et bredere og nasjonalt fokus.

I april kunne Media Metrix offentliggjøre Media Metrix Europe gjennom allianser med tyske GfK og franske Ipsos. Fra før har svenske Sifo lisens på å bruke Media Metrix til sine målinger. I Norge har Feedback - gjennom moderselskapet - tilsvarende rettigheter som Sifo (les for øvrig egen sak om den europeiske inntreden i høyre marg eller på bunnen av denne siden).

Selskapet har målt nettbrukere siden januar 1996, og har som misjon å hjelpe kunder å nå deres forretningsmål og støtte veksten av nettannonsering og e-handel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.