BEDRIFTSTEKNOLOGI

Medie- og telemogulen Jan Stenbeck er død

Tele2s største eier, mediamogulen Jan Stenbeck, døde uventet i går, noe som kan få store konsekvenser for nettet av selskaper han eide.

Are Slettan
20. aug. 2002 - 08:35

Den svenske medie- og telemogulen Jan H. Stenbeck døde i går kveld av hjerteinfarkt i en alder av 59 år. Steenbeck var hovedeier i en rekke selskaper, blant andre Tele2, Modern Times Group, Kinnevik og Metro International.

Jan Hugo Stenbeck.
Jan Hugo Stenbeck.

Stenbeck døde på et sykehus i Paris i går kveld, opplyses det tirsdag morgen i en pressemelding fra hans hovedselskaper.

Stenbeck var en legendarisk og kontroversiell mann i svensk næringsliv. Fra skogeiendommer og investeringsselskapet Kinnevik, slo han seg opp innen tele og media, og utfordret de etablerte svenske aktørene, som Bonnier, på hjemmebane.

Han rystet de etablerte avisaktørene ved å lanserte gratisavisen Metro midt på 90-tallet.

Blant selskapene han kontrollerte er blant andre Tele2, Kinnevik, Invik, Millicom International, Transcom Worldwide, gratisavisselskapet Metro International og mediekonsernet Modern Times Group, som igjen eier blant annet TV3 samt er hovedeier i P4.

Den siste tiden har Stenbeck og systemet hans vært under hardt press på grunn av kursfall og dårlige tider innen sektorene hvor systemet hans har operert. Få har full oversikt over verdiene i det kompliserte systemet.

Stenbeck etterlater seg kone og fire barn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.