JUSS OG SAMFUNN

Mediebransjens nye nettverk

Mediebransjens behov for et høyhastighetsverk for å sikte en 100 prosents digital grafisk produksjon og publisering er målet for Media Nettverk AS, som er et samarbeid mellom Telenor Bedrift og Intra Media AS.

Frode Eriksen
6. nov. 1997 - 16:27

MediaNettverk AS eies av Telenor Bedrift og Intra Media med 50 prosent hver, og målsettingen med dette medianettet er å knytte aktører innen media, reklamebyrå og grafisk bransje sammen i et høyhastighetsnettverk.

- På den måten vil man muliggjøre 100 prosent digital grafisk produksjon og publisering, sier adm. direktør Roar Gruer i Intra Media.

Markedet for det nye selskapet er Norden.

Tilbudet fra MediaNettverk skiller seg fra vanlige høyhastighetsnett ved de nye tjenestene som filtransport, elektronisk post og katalogtjenester. Disse tjenestene skal sikre at de elektroniske forsendelsene av annonsemateriell, foto og trykksakoriginaler er kommet riktig fram og at all trafikk blir registrert sentralt. I tillegg vil man som abonnent få tilgang til tjenester fra ulike leverandører i nettverket på områder som billedarkiver, digitaltrykk, bildescanning og multimediakonferanser.

- MediaNettverk skal tilby alle et virtuelt markedet hvor man får tilgang til alle tjenester som er nødvendig for å produsere og publisere digital grafisk informasjon, sier Roar Gruer.

- Vi har valgt å legge driften av medianettet i et frittstående selskap, MediaNettverk AS, for å sikre nøytralitet og konfidensialitet for abonnentene, sier administrerende direktør Daniel Johannesson i Telenor Bedrift.

Telenor Bedrift vil levere infrastrukturløsningen til MediaNettverk på kommunikasjonssiden basert på sitt NordiCom ATM-nett. Intra Media vil levere programvareløsningene som styrer og sikrer overføringene i nettet. MediaNettverk AS vil ellers være et uavhengig selskap og skal både selge tjenestene knyttet til nettverket i tillegg til selve driften av nettverket.

MediaNettverk bygger på Telenors NordiCom nett som i dag er ferdig utbygget til en rekke norske og nordiske byer. NordiCom er et nett basert på ATM teknologi, men tilknytningen til MediaNettverk kan også skje via faste linjer eller Frame Relay. Hastigheten i nettet er opp til 155 Mbits, men vil i første omgang bli tilbudt med maksimalt 34 Mbits.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.