Mediegiganter med på Intels stue-PC

Avtaler med globale mediegiganter skal gjøre Intel «Viiv» til mer enn bare stue-PC.

Avtaler med globale mediegiganter skal gjøre Intel «Viiv» til mer enn bare stue-PC.

Intel kunngjorde stue-PC-plattformen «Viiv» (rimer med den engelske utgaven av «five») i august. I går fortalte Intels Viiv-sjef Kevin Corbett om et førtitalls partnerskap som er inngått rundt Viiv. Listen omfatter en rekke globale medieselskap og leverandører av forbrukerelektronikk, i tillegg til PC-leverandører.

Det legges med andre ord opp til at Viiv blir et varemerke for samspill mellom PC-er, innholdstjenester og andre typer apparatur.

    Les også:

Ifølge Corbett omfatter partnerlisten selskaper innen film, tv, spill og programvare, som ønsker tilgang til Viiv-logoen for å sertifisere at deres innhold er tilpasset avspilling gjennom Viiv-merkede stue-PC-er og tilliggende utstyr.

Innholdstjenestene skal leveres over Internett, og samspille med Viiv-godkjent kontroll av opphavsrett – uten å kollidere med for eksempel kopiering av CD-er og annet innhold til lovbeskyttet privat bruk. Viiv-merkede tjenester skal ikke være eksklusive for Viiv-merkede PC-er og annet utstyr, men å spille dem av på ikke-Viiv-merket utstyr vil kreve noe mer teknisk innsikt. På Viiv-PC-er skal det være rett fram.

Viiv-PC-er skal bygges rundt en sertifisert plattform med egen tokjerneprosessor, eget brikkesett og bestemte komponenter for kommunikasjon. Alle skal leveres med tilgang til innhold fra Viiv-sertifiserte leverandører. Minstekravet Intel setter, er minst én lokal filmdistributør, musikktjeneste, spilleverandør og fototjeneste. Prisene på disse vil variere fra marked til marked.

Blant utstyrsprodusentene som vil Viiv-sertifisere seg er videoopptakerleverandøren TiVo. Hensikten er å gjøre det enklere å overføre opptak fra TiVo-utstyr til en Viiv PC.

Blant innholdsleverandørene som blir med på Viiv er Sky Broadcasting, Telecom Italia, Movielink LLC (en online videotjeneste fra USAs fem største filmselskaper), Canal Plus og japanske Bellrock Media.

De første Viiv-PC-ene kommer på markedet i løpet av første kvartal 2006. Hvilke land dette vil dreie seg om, er ennå ikke klart.

Til toppen