SIKKERHET

Medier: Tysklands cybersikkerhetssjef får sparken for angivelige Russland-forbindelser

Den tyske regjeringen planlegger å sparke landets cybersikkerhetssjef Arne Schönbohm for angivelige forbindelser til Russland, melder AP og Reuters.

Arne Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten i Tyskalnd. Men kanskje ikke mye lenger.
Arne Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten i Tyskalnd. Men kanskje ikke mye lenger. Foto: Michael Lucan/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0
10. okt. 2022 - 13:57

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser ønsker å sparke Arne Schönbohm grunnet mulig kontakt med folk med tilknytning til russisk sikkerhetstjeneste, skriver Reuters, som viser til opplysninger i tyske medier. Nyhetsbyrået AP skriver det samme og viser til kilder i den tyske regjeringen.  

Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten. Ifølge tyske medier kan kontakten med Russland ha kommet gjennom Cybersikkerhetsrådet i Tyskland, som Schönbohm i sin tid grunnla.

Blant rådets medlemsbedrifter er et tysk selskap som er datterselskap av et russisk cybersikkerhetsfirma som er stiftet av en tidligere KGB-ansatt.

Schönbohm har foreløpig ikke besvart nyhetsbyrået Reuters' henvendelser. Heller ikke det tyske innenriksdepartementet eller BSI vil kommentere saken.

– Disse anklagene må etterforskes nøye, sier Konstantin von Notz, lederen for komiteen i den tyske nasjonalforsamlingen som holder øye med landets etterretningstjenester.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.