SIKKERHET

Medier: Tysklands cybersikkerhetssjef får sparken for angivelige Russland-forbindelser

Den tyske regjeringen planlegger å sparke landets cybersikkerhetssjef Arne Schönbohm for angivelige forbindelser til Russland, melder AP og Reuters.

Arne Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten i Tyskalnd. Men kanskje ikke mye lenger.
Arne Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten i Tyskalnd. Men kanskje ikke mye lenger. Foto: Michael Lucan/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0
10. okt. 2022 - 13:57

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser ønsker å sparke Arne Schönbohm grunnet mulig kontakt med folk med tilknytning til russisk sikkerhetstjeneste, skriver Reuters, som viser til opplysninger i tyske medier. Nyhetsbyrået AP skriver det samme og viser til kilder i den tyske regjeringen.  

Schönbohm er leder for BSI, den føderale informasjonssikkerhetsetaten. Ifølge tyske medier kan kontakten med Russland ha kommet gjennom Cybersikkerhetsrådet i Tyskland, som Schönbohm i sin tid grunnla.

Blant rådets medlemsbedrifter er et tysk selskap som er datterselskap av et russisk cybersikkerhetsfirma som er stiftet av en tidligere KGB-ansatt.

Schönbohm har foreløpig ikke besvart nyhetsbyrået Reuters' henvendelser. Heller ikke det tyske innenriksdepartementet eller BSI vil kommentere saken.

– Disse anklagene må etterforskes nøye, sier Konstantin von Notz, lederen for komiteen i den tyske nasjonalforsamlingen som holder øye med landets etterretningstjenester.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.