Mediespillere tar et skritt videre

Freecom Mediaplayer tar utviklingen av de ellers umodne stue-produktene et skritt i riktig retning.

Freecom Mediaplayer tar utviklingen av de ellers umodne stue-produktene et skritt i riktig retning.

De store IT-selskapene er på full fart inn i stuen, men de slåss med forskjellige konsepter. Svaret på hvordan man skal lagre og spille av musikk på stuen spriker i mange retninger - både med hensyn til formater, hvor filene lagres og hvor mye de forskjellige boksene skal klare.

Problemet er at de beste løsningene - fullblåste media-PCer som med en direkte Internett-tilkobling og muligheter for video-opptak fremdeles er merkelig dyre. Løsninger som spiller av digital musikk har også mange underlige handikap.

Klassen med såkalte Mediaspillere (også kalt Media Adapter) er gjerne en boks som lar deg spille av det som ligger på PCen gjennom en trådløs forbindelse. Boksen bruker ofte TVen som skjerm og er en smart løsning, men PCen må alltid stå på og den trådløse forbindelsen kan være sårbar.

Freecom Mediaplayer 3 tar derfor et skritt i riktig retning. Spilleren føyer til en intern harddisk og en liten skjerm som gjør at den klarer seg uten både PCen og TVen. Du kan dog også bruke TVen som stor skjerm og styre den med fjernkontrollen som følger med.

Man kan fra PCen med en USB-kabel tanke over både jpeg-bilder, MPEG 4 video og MP3-musikk. For 2990 kroner får du en hendig og god musikkløsning med 160 GB harddisk til stuen som også kan brukes som en ekstern harddisk.

Det underlige er at ikke flere har gjort dette allerede - og det finnes enda et selvfølgelig skritt videre for denne typen mediaspillere. Man skulle ha kombinerte Freecom-boksens harddisk med konkurrentens trådløst nettverk og PC-programvare.

Det perfekte hadde vært en Freecom-boks som ble synkroniserte med innholdet på angitte mapper på PCen. Dermed ville nytt innhold man kjøpte eller rippet på PCen blitt duplisert til media-spilleren. Da trenger ikke PCen å stå på alltid og man får en hendig backup av musikksamlingen.

Les en test av Freecom MediaTEKST

Den norske importør av Freecom er Storewell.

Til toppen