Medvind for SAP

Økonomisk nedtur ingen hindring.

Medvind for SAP
SAP leverer meget sterke resultater og kraftig vekst i årets andre kvartal - selv om verdensøkonomien seiler i tung motvind. Sterk etterspørsel etter raske analyseløsninger og skytjenester er med å drive opp resultatet. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/ All Over Press

Tyske SAP, som er verdens største aktør innen bedriftsprogramvare, leverte det beste resultatet de noen gang har levert i et andre kvartal. Programvare-omsetningen endte rett over 1 milliard euro, en vekst på 26 prosent fra samme kvartal i fjor.

Dermed fortsetter fremgangen for det tyske storselskapet, som har levert meget gode resultater de siste kvartalene. Dette til trass for at verdensøkonomien opplever betydelige utfordringer.

Alle regioner bidro med to-sifferet vekst i programvaresalget i kvartalet, opplyser selskapet i sin resultatrapport.

Driftsinntektene steg med 7 prosent fra 857 millioner euro i fjor til 921 millioner euro i år. Resultat etter skatt steg med 12 prosent til 661 millioner euro. Inntektene fra nettsky-leverte tjenester steg 112 prosent fra i fjor til i år. Selskapet har vært aktiv på oppkjøpsfronten for å skaffe seg et fotfeste i denne sektoren.

Blant annet snappet de opp amerikanske Ariba for 25 milliarder kroner i slutten av mai, samt 20 milliarder kroner for SuccessFactor i begynnelsen av desember i fjor.

SAP har også hatt stor suksess med HANA-plattformen (High-performance Analytic Appliance), som tilbyr svært rask analysekapasitet. I kvartalet omsatte HANA-løsninger for 85 millioner euro.

– Vi opplever et enormt «boost» i Norden. Vi leverte et sterkt 1. kvartal og fortsetter med solid vekst i Norden og Baltikum i andre kvartal. Eksisterende kunder ønsker i økende grad å utnytte innovasjonen innen alle våre løsninger og inkorporere «business analytics,» in-memory og mobilitet., sier Jan Thorell, som leder SAPs virksomhet i Norden i en kommentar til tallene.

SAPs resultater var bedre enn hva selskapet tidligere har guidet og bedre enn markedet hadde forventet.

    Les også:

Les mer om: