MeeGo fraværende på Nokia World

Et snev av uvirkelighet over påtroppende toppsjef Stephen Elops appell til utviklere.

MeeGo fraværende på Nokia World

Et snev av uvirkelighet over påtroppende toppsjef Stephen Elops appell til utviklere.

Utskiftingene i toppledelsen til Nokia, verdens største leverandør av mobiltelefoner, skulle ideelt sett båret bud om ny giv for selskapet. Denne uken har verdens oppmerksomhet også vært rettet mot selskapets store samling av partnere og utviklere, Nokia World i London. Få dager før han tiltrer toppsjef-stillingen 21. september, har altså Stephen Elop hatt en utmerket anledning til en aldri så liten oppildnende avsløring om hva nytt verden har i vente.

Pressereferatene fra Elops foredrag tyder på at han prøvde seg på det oppildnende men at det var smått med avsløring.

Han rettet en inderlig appell til utviklerne.

– Uten dere kan vi ikke skape dynamikken og økosystemet vi trenger for å lykkes og for å konkurrere verden over, sa han, ifølge Bloomberg.

Han viste til sin forrige sjef, Steve Ballmer, som innprentet slagordet «developers, developers, developers». For Elop var dette ekstra viktig: Han var ansvarlig for Microsoft Office.

Men utviklerne som ventet på en nærmere presisering om hva de bør utvikle for, Symbian eller MeeGo, ventet forgjeves.

I våres kom det klare signaler fra Nokia om at de tar sikte på å vrake Symbian på sine kommende flaggskip.

De tre nye mobiltelefonene som ble kunngjort på Nokia World, drives alle av Symbian. Ifølge Ars Technica, glimret MeeGo kun ved sitt fravær. Det tjenestens journalist fikk vite om MeeGo, kom fram på tomannshånd, i en samtale med Rich Green, Nokias ferske teknologisjef som fram til 2008 hadde ansvar for programvareutvikling hos Sun.

Green sa Nokia ikke ønsker å fortelle om planer for spesifikke MeeGo-produkter. Ingen av dem er leveringsklare, og selskapet akter heretter bare å berette om leveringsklare produkter.

Greens samtale med Ars Technica formidler et inntrykk av at Symbian vil posisjoneres med tanke på enklere mobiltelefoner med webaksess, der målgruppen er brukere i utviklingsland.

I den øvre enden, der Nokia er på defensiven overfor Apple og Android, er selskapet antakelig i ferd med å forsone seg med at Symbian ikke er konkurransedyktig. Kanskje det ikke engang er sikkert et Elop vil opprettholde MeeGo-samarbeidet med Intel. En satsing på Android vil frigjøre ressurser til design og tjenester, og kanskje være mer egnet til å gjenreise selskapets dominans.

    Les også:

Til toppen