MeeGo-mobil til 2000 kinesiske butikker

Finske Jolla har inngått en salgsavtale med Kinas største mobilforhandler.

MeeGo-mobil til 2000 kinesiske butikker
Jolla satser på smartmobiler basert på MeeGo-plattformen, som ble utviklet gjennom et samarbeid mellom Nokia og Intel. Senere har MeeGo-prosjektet blitt en del av The Linux Foundation. Bilde: Meego.com og digi.no

Finske Jolla, som skal tilby smartmobiler basert på den åpen kildekodebaserte MeeGo-plattformen som både Nokia og Intel har forkastet, kunngjorde i går at selskapet har inngått en salgs- og distribusjonsavtale med kinesiske D.Phone Group. Dette skriver Jolla i en pressemelding som er gjengitt av blant annet finske Androidistica.

D.Phone er Kinas største mobilforhandlerkjede med over 2000 butikker. Markedet i Kina vurderes av Jolla til å være på 150 millioner smartmobiler i året.

– Vi ser stort potensial for Jolla som en ny aktør i det kinesiske smartmobilmarkedet, med Jollas nye og unike brukeropplevelse. Sammen med Jolla er målet vårt å nå betydelig salgsvolumerm sier Donghai Lio, grunnlegger og toppsjef i D.Phone Group, i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen er D.Phone en strategisk partner med både China Mobile, China Telecom og China Unicom.

Jolla Ltd ble etablert i Helsinki i fjor høst av tidligere Nokia-ansatte. Selskapets forskning og utviklingsavdeling ligger i Tampere. Selskapet ledes av Jussi Hurmola, som fram til mars i år var direktør for MeeGo-utgivelser og -integrasjon hos Nokia.

Jolla har foreløpig ikke lansert noe eget nettsted, men bruker i stedet sosiale medier som Twitter og LinkedIn for å kommunisere sitt budskap.

Foreløpig har selskapet bare bekreftet at det vil avduke en mobil innen utgangen av året. Det loves dessuten en modus hvor utviklere kan «hacke» systemet.

    Les også: