Megaupload-sjef bedyrer uskyld

Arrestert fildelingsmillionær nektes kausjon.

Megaupload-sjef bedyrer uskyld
Den tyske internettmillionæren Kim Schmitz, alias Kim Dotcom, poserer ved en luksusbil på flyplassen i Hongkong, i et bilde fra 1999. Han ble arrestert med tre andre i Auckland, New Zealand, fredag, mistenkt for å være hovedmannen bak Megaupload som ifølge FBI driver stort innen brudd på internasjonale åndsverkslover. Bilde: Scanpix Reuters

Auckland (NTB-Reuters): Grunnleggeren av det populære fildelingsnettstedet Megaupload sier han er uskyldig og mener han blir utsatt for en svertekampanje.

Kim Dotcom, som opprinnelig heter Kim Schmitz, ble mandag fremstilt for retten i Auckland i New Zealand, anklaget for hvitvasking av penger og ulovlig fildeling på nettet i stor skala.

38-åringen ønsker å bli løslatt mot kausjon, men aktoratet fremholder at det er svært stor fare for at den siktede tyskeren stikker av hvis han blir satt fri, ettersom påtalemyndigheten mener han har tilgang til store pengesummer på en rekke bankkontoer, har flere identiteter og skal tidligere ha flyktet fra søksmål.

Det er amerikanske myndigheter som har utstedt arrestordre på Kim Dotcom og seks andre. Fire av dem ble arrestert før helgen.

USAs justisdepartement sørget i forrige uke for å stenge det Hongkong-baserte nettstedet, som har bidratt til at millioner av brukere over hele verden har kunnet laste ned filmer, musikk og annet beskyttet materiale på sine PC-er.

Nettstedet har hatt om lag 150 millioner brukere med 50 millioner treff hver dag. Amerikanske myndigheter mener at virksomheten er ulovlig og et brudd på opphavsretten. Store amerikanske film- og musikkselskaper hevder å ha tapt millioner på piratkopiering som er gjort av Megauploads brukere.

Kim Dotcom er kjent for å kjøre rundt i luksusbiler med bilskilt merket med «GOD». Newzealandske myndigheter har i forbindelse med pågripelsen beslaglagt biler, kunstverk og kontanter, melder AFP. (©NTB)

Les mer om: