Megler-gigant har mistet troen på Microsoft

Megler-gigant har mistet troen på Microsoft

Goldman Sachs, verdens største meglerhus, har mistet troen på Microsoft. Truslene er for mange, mener meglerhuset.

Det hagler med nyheter om at forskjellige meglerhus endrer sitt syn på forskjellige selskaper og enten såkalt oppgraderer eller nedgraderer en aksje. Men det er ikke hver dag verdens største meglerhus endrer sitt syn på verdens største programvarehus.

I går sendte Goldman Sachs, gullselskapet i den amerikanske finansbransjen de siste årene, ut en advarende analyse om Microsoft.

I analysen endrer Goldman Sachs sin anbefaling av Microsoft-aksjen fra kjøp til nøytral, skriver Bloomberg. For meglerhuset ser både kortsiktige og langsiktige faresignaler.

På kort sikt er det Vista-salget som bekymrer meglerhuset - det går ikke så bra som det burde. Men meglerhuset fokuserer på de langssiktige utfordringene.

Lanseringen av Vista markerer slutten på en ære, det er trolig den siste store operativsystem-lanseringen fra Microsoft fordi konkurransen fra nye teknologier tårner seg opp, skriver meglerhuset.

"Microsoft står ved et viktig veiskille i sin livssyklus" og "nye teknologier kan "utarme selskapets store inntektskilder, Office og Windows" skriver Goldman Sachs. Meglerhuset skriver det ikke rett ut, men peker åpenbart både mot Linux, programvare servert over nett og åpen kilde kode-alternativer.

Samtidig svir det nok ekstra for Microsoft at det mektige meglerhuset oppgraderte aksjen til en av deres viktigste konkurrenter, Oracle. "Oracle vil øke sine markedsandeler på applikasjoner med sin kundesentriske tilnærming og sin agressiver verktikale fokus" skriver meglerhuset og mener at Oracle-aksjen er et kraftig underpriset.

Til toppen