Meglerhusene løper etter IT-selskapene

Meglerhusene løper ned dørene til IT-selskaper som kan bli børskandidater i håp om fete oppdrag.

Meglerhusene løper ned dørene til IT-selskaper som kan bli børskandidater i håp om fete oppdrag.

Det er mye lettere å hente inn penger i dag enn tidligere. Det gjør at stadig flere selskaper går på børs. Bare det siste halvåret har IT-selskaper som Opera Software, Catch, NextGenTel og Mamut blitt notert på Oslo Børs.

Å børsnotere et selskap er et av de mest lønnsomme oppdragene et meglerhus kan få. Selskaper som skal på børs må få utarbeidet prospekt, presentasjoner, samt få skaffet investorer og kontakter.

Det er ofte er svært lønnsomt for meglerhusene. Derfor trakker de nå ned dørstokkene til IT-selskaper på jakt etter nye børskandidater. Slik var det ikke for få år siden.

En av dem som har opplevd hyppig besøk fra meglerhusene er Chess-sjef Idar Vollvik, som vurderer å børsnotere selskapet.

– Vi har vært gjennom en runde med 4-5 av de største meglerhusene. Det har vært kjempestor interesse fra den kanten, sier han til digi.no.

Slik var det ikke tidligere. Vollvik ble vist på dør da han tok opp spørsmålet om børsnotering på et tidligere tidspunkt.

– Jeg tok en runde på spørsmålet om børsnotering tidligere. Da var det ingen som ville snakke med oss. Da ble vi pent vist på dør.

Vollvik sier han fortsatt sitter på gjerdet når det gjelder børsnotering, og sier han vil trenge mer tid på finne ut av hvordan selskapet skal gå frem. Chess har ambisjoner om å satse utenfor Norge, og da vil det være en fordel å gå på børs, mener Vollvik.

    Les også:

En annen som har fått meglerhusene på døren er Trolltech-sjef Eirik Chambe-Eng.

– Det er flere som har vært i kontakt med oss. Det har endret seg radikalt bare de siste seks månedene. De forteller at de ser på oss som et spennende investeringsobjekt, sier han til digi.no.

Han forteller at selskapet vurderer børsnotering fortløpende, men at det ikke er noe hastverk foreløpig.

– Vi er så heldige at vi har positiv kontantstrøm. Men en børsnotering er ikke helt uaktuelt å bringe på bane, sier han.

– Hva står i veien for en mulig børsnotering?

– Det vil påføre selskapet mye ekstra arbeid. Vi synes det aller viktigste er å holde fokus på det vi gjør i selskapet, sier han.

Til toppen