Mekleren ga opp i Microsoft-saken

- Etter mer enn fire måneders mekling, er det klart at uenighetene mellom partene... er for dype til å kunne forenes, heter det i meklerens slutterklæring.

- Etter mer enn fire måneders mekling, er det klart at uenighetene mellom partene... er for dype til å kunne forenes, heter det i meklerens slutterklæring.

Mekleren Richard Posner, til daglig dommer ved en appelldomstol i Chicago, fikk i oppdrag 19. november i fjor å forhandle fram et forlik av dommeren i saken, Thomas Penfield Jackson. Lørdag kveld amerikansk tid offentliggjorde han en erklæring der det heter at meklingen avsluttes.

- Etter mer enn fire måneder, er det klart at uenighetene mellom partene vedrørende den sannsynlige gangen, utfallet og konsekvensene av fortsatte rettsforhandlinger, og vedrørende konsekvensene og forgreningene av alternative former for forlik, er for dype til å kunne forenes, heter det i erklæringen.

Posner beklager bruddet, og slår fast at "det hadde vært i offentlighetens interesse å unngå en videreføring av rettssaken, på grunn av risikoen for å uroe en nøkkelsektor i den globale økonomien."

Mekleren beklager også de mange lekkasjene rundt forliksforhandlingene.

- [De] har gitt opphav til nyhetsoppslag som har skap et misvisende inntrykk av flere sider ved prosessen. De som er interessert i sannheten må se bort fra disse rapportene.

Posner viser til rapporter om at forhandlingene ikke kom i gang for alvor før de to siste ukene.

- Tvert i mot: Nesten tjue påfølgende utkast til en eventuell kjennelse om samtykke har vært diskutert av partene de siste månedene, før det ble klart i går kveld at saken, i hvert fall på dette stadiet i rettsforhandlingene, ikke kunne avverges gjennom et forlik. Jeg ønsker særlig å understreke at sammenbruddet i meklingen ikke skyldes mangel på dyktighet, fleksibilitet, handlekraft, innsats eller profesjonalitet hos verken justisdepartementet eller Microsoft.
Les mer om Microsoft-saken:
Microsoft lover å strekke seg langt for et forlik
Microsoft-avgjørelse utsatt minst en uke
Microsoft kan bli dømt på tirsdag
Microsoft mot sviende tap
Gartner: - Microsoft må publisere Windows-kildekoden
Microsoft - the end of the road?
Microsoft: Oppsplitting er en "dødsdom"
Microsoft-saken: Så var det USA-regjeringens tur til å gjenta sine argumenter
Vil hugge opp Microsoft i tre
Myndighetene sikter mot strukturelle endringer i Microsoft-saken
Taushet verner Microsoft-mekling
Microsoft-saken: Meklingen starter tirsdag

Du får opp pekere til enda flere artikler ved å taste "Microsoft i retten" på søkelinja til digi.no.

Til toppen