DATAINNBRUDD

Mekonomen og Meca utsatt for data­innbrudd

Har tatt ned nettstedene.

Mekonomens nettsted melder om driftsforstyrrelser.
Mekonomens nettsted melder om driftsforstyrrelser. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2020 - 11:49

Svenske Mekonomen Group, som står bak flere bilverkstedkjeder i Nord-Europa, inkludert Meca og Mekonomen i Norge, har blitt rammet av et cyberangrep hvor uvedkommende har greid å trenge seg inn i noen av virksomhetens systemer. Dette skriver selskapet i en pressemelding som ble offentliggjort søndag i forrige uke. 

Det skal kun være forretningsområdet MECA/Mekonomen i Norge og Sverige som er berørt av angrepet. En konsekvens av angrepet er at nettstedene til både Meca og Mekonomen er kun viser en melding om driftsforstyrrelser. Angrepet skal i begrenset grad berøre de fysiske butikkene og verkstedene. 

Forsikring

Mekonomen Group har IT-forsikring, og denne har blitt utløst. Dette gir selskapet enklere tilgang til ekspertise og begrense eventuelle, økonomiske tap for selskapet. 

– Vi tar inntrengningen med stort alvor og arbeider intensivt for å rette problemet. Fokus akkurat nå er å minimere påvirkningen på virksomheten, sa konsernsjef Pehr Oscarson i pressemeldingen søndag. Det er ventet at de økonomiske tapene blir begrenset i og med at forsikringen er tatt i bruk. 

Det skal så langt ikke ha blitt funnet tegn til at personopplysninger er berørt av inntrengningen. Hendelsen er likevel anmeldt til det svenske datatilsynet og politiet. 

Norgeskontoret vil fortsatt jobbe ut fra havnelageret i Oslo.
Les også

Watchcom bytter navn etter 20 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.