DATAINNBRUDD

Mekonomen og Meca utsatt for data­innbrudd

Har tatt ned nettstedene.

Mekonomens nettsted melder om driftsforstyrrelser.
Mekonomens nettsted melder om driftsforstyrrelser. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2020 - 11:49

Svenske Mekonomen Group, som står bak flere bilverkstedkjeder i Nord-Europa, inkludert Meca og Mekonomen i Norge, har blitt rammet av et cyberangrep hvor uvedkommende har greid å trenge seg inn i noen av virksomhetens systemer. Dette skriver selskapet i en pressemelding som ble offentliggjort søndag i forrige uke. 

Det skal kun være forretningsområdet MECA/Mekonomen i Norge og Sverige som er berørt av angrepet. En konsekvens av angrepet er at nettstedene til både Meca og Mekonomen er kun viser en melding om driftsforstyrrelser. Angrepet skal i begrenset grad berøre de fysiske butikkene og verkstedene. 

Forsikring

Mekonomen Group har IT-forsikring, og denne har blitt utløst. Dette gir selskapet enklere tilgang til ekspertise og begrense eventuelle, økonomiske tap for selskapet. 

– Vi tar inntrengningen med stort alvor og arbeider intensivt for å rette problemet. Fokus akkurat nå er å minimere påvirkningen på virksomheten, sa konsernsjef Pehr Oscarson i pressemeldingen søndag. Det er ventet at de økonomiske tapene blir begrenset i og med at forsikringen er tatt i bruk. 

Det skal så langt ikke ha blitt funnet tegn til at personopplysninger er berørt av inntrengningen. Hendelsen er likevel anmeldt til det svenske datatilsynet og politiet. 

 St Thomas' Hospital i London er et av sykehusene som er rammet av angrepet.
Les også

Nettangrep rammer store britiske sykehus

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.