KARRIERE

Mektig telesjef varsler sin avgang

British Telecoms konsernsjef, Peter Bonfield, varsler nå sin avgang i det britiske teleselskapet. Han blir ikke med etter at selskapet er restrukturert.

Frode Eriksen
12. okt. 2001 - 14:04

British Telecom (BT) ble det første delprivatiserte teleselskap i Europa som en følge av privatiseringsiveren til den britiske statsminister Margareth Tatcher tidlig på 80-tallet. Imidlertid så holdt enorme investeringer i tredje generasjons mobiltelefoni i fjor på å ta knekken på BT, noe som blant annet førte til at mangeårig styreleder Iain Vallance i vår ble erstattet av styreleder i BBC, Christopher Bland.

Men nå kan også konsernsjef Peter Bonfield (57), være på vei ut..

Ifølge Financial Times skal Bonfield forberede sin avgang og planlegger å slutte like etter at BTs planlagte restrukturering er på plass.

Han har kontrakt ut 2002, men avisen skriver at han trolig går av til sommeren.

Årsaken er at BT har kommet lengre i sin planlagte restrukturering enn forventet.

Kilder sier til avisen at Bonfield trolig beholder en bonus på nesten ti millioner kroner han fikk for å forlenge sin avtale, og vil få ansvaret for utskillingen av Concert, som nå endelig er avtalt mellom BT og AT&T. Dermed bryter BT også sitt toårige samarbeid med AT&T, som ble etablert i 1999 og som samtidig var slutten for telealliansen Unisource, der svenske Telia AB var en del.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.