– Meldingene er ikke ekte

Twitter-kontoen til Russlands statsminister kapret av hackere.

– Meldingene er ikke ekte
Meldinger som «Jeg trer av. Jeg skammer meg over regjeringens handlinger. Tilgi meg.» og «Jeg har ønsket å si dette lenge: Vova, du tar feil!» kom fra Russlands statsminister Dmitrij Medvedevs Twitter-konto etter at den hadde blitt hacket. Bilde: Imago/All Over Press

Moskva (NTB-AFP): Hackere har brutt seg inn på Russlands statsminister Dmitrij Medvedevs Twitter-konto og skrevet at han trekker seg fra sin stilling.

I tillegg kom det kritikk av landets president Vladimir Putin fra statsministerens konto på mikrobloggnettstedet Twitter.

«Jeg trer av. Jeg skammer meg over regjeringens handlinger. Tilgi meg.», «Krim-halvøya er ikke vår. Vennligst spre meldingen.» og «Jeg har ønsket å si dette lenge: Vova, du tar feil!» er blant meldingene på den russiskspråklige kontoen etter dataangrepet. Vova er et kallenavn for Vladimir.

Medvedev blir sett på som Putins annenfiolin, og ble det også da han selv var president.

– Twitterkontoen har blitt hacket. Meldingene er ikke ekte. Vi jobber med problemet, sier en talsperson i regjeringen til det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

Men meldingene fortsetter å dukke opp, noe som har gjort Twitter-kontoen til en av landets mest populære. Antallet følgere har økt fra 10.000 til over 2,5 millioner.

Regjeringen kritiseres for involveringen i Ukraina, som har ført til vestlige sanksjoner som rammer innbyggerne. En av meldingene kritiserer også statsministeren for en nylig innført lov som strammer inn grepet på internettbruk i landet.

«Til tross for vårt tiltak ser noen nettbøller ikke ut til å gi blaffen om at man trenger pass for å få internettilgang», står det i meldingen, etterfulgt av et smilefjes. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.