Memorex: Stilig og trådløst for Europa

Memorex har lansert tastatur og mus i europeisk stil, også trådløst. Musen har egen "garasjelader".

Memorex er mest kjent for sine produkter innen optisk lagring. Selskapet har bestemt seg for å konkurrere med "grå og kjedelige" mus og tastatur fra henholdsvis Logitech og Microsoft, og lanserer følgelig mus og tastatur i moderne europeisk stil.
Tastatur og mus fåes i enten "skimrende matt krom" eller "ren hvit", og det er lagt vekt på å få en design der mus og tastatur passer til hverandre. Tastaturet har 16 ekstrataster for hendig navigering og applikasjonshåndtering. Listen på forsiden er av myk gummi, det forklares som en behagelig ergonomisk fordel.


Den trådløse versjonen av musen kommer med en liten finesse, nemlig en "garasje" der den parkeres når den ikke er i bruk. "Garasjen" inneholder en lader, slik at et av de mer irriterende momenter med trådløse mus - batterier som går tomme - unngås. Ellers opplyses det at musene er optiske, det vil si at de ikke har bevegelige deler på undersiden som samler støv.

De trådløse modellene overfører data over en radiofrekvens. Trådløs mus kan vil kunne kjøpes for seg, ellers kommer trådløst tastatur i pakke med trådløs mus, slik Microsoft og Logitech også selger sine varer. Memorex-utstyret er på veg mot detaljist. Som outsider bør prisene være konkurransedyktige.

Til toppen