BEDRIFTSTEKNOLOGI

Men 16 gigabyte er ikke nok?

Tandberg Data har lansert en ny MLR streamerstasjon i toppsegmentet som rommer 16 gigabyte ukomprimert data. Likevel er det fortsatt langt fram til Sony, som med sin AIT teknologi er overlegne både på kapasitet og overføringshastighet.

Eirik Flaa
12. juni 1997 - 15:44

Tandberg Data bytter nå ut sin MLR 1 13-26 GB båndstasjon med en ny og forbedret versjon som kan håndtere 16 GB ukomprimert data og 32 GB komprimert. Båndstasjonen, som er utviklet i samarbeid med Imation, har samme overføringshastighet som den eksisterende MLR 1, og passer inn i MLR biblioteksystemet til Tandberg. Til tross for oppgraderingen av MLR 1, er det fortsatt en stund igjen før Tandberg Data kan ta opp konkurransen på ytelse med Sonys AIT produkter. Toppproduktet til Sony, AIT SDX-300C, har en kapasitet på 25 gigabyte ukomprimert data, og har dessuten overlegen lese- og skrivehastighet.

- Vi vil fortsatt konkurrere i den høyere enden av markedet, men satser først og fremst på å være dominerende på pris i forhold til ytelse, sier administrerende direktør i Tandberg Data, Jon Erik Bjørstad, til digi. Han forklarer at Tandberg Data dessuten har et annet og langt sterkere trumfkort på hånden.

- Alle våre produkter er tilbake-kompatible, noe som er svært viktig for at våre kunder skal forbli hos oss. Her har vi en stor fordel mot Sonys AIT standard, som pr i dag ikke har samme utbredelse på tape markedet, sier Bjørstad som ikke kan tallfeste hvor stor del av salget som utgjøres av gjenkjøp.

Tandberg Data ligger likevel ikke på ryggen hva gjelder videreføring av sine produkter. I slutten av tredje/ begynnelsen av fjerde kvartal vil selskapet levere sin nye båndstasjon-serie MLR III (tidligere omtalt som MLRII). Det nye produktet vil får en lagringskapasitet på 25 GB ukomprimert data, forruten langt raskere overføringshastighet. Mot slutten av 1998 vil Tandberg Data komme med ytterligere en oppgradering, som trolig vil kunne lese kasetter med inntil 100 gigabyte komprimert data.

- Vi er i rute hva gjelder produktutvikling, og jeg tror ikke Sonys AIT spiller vil bli noe stort problem. Mer alvorlig ser vi på Sonys satsing av DAT teknologien. Nylig viste selskapet en 12 gigabyte versjon av en DAT-spiller som foruten å være priset lavt også er svært utbredt fra før, sier Bjørstad. Han tror likevel ikke at DAT teknologien klarer å følge utviklingen på båndmarkedet i årene som kommer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.