BEDRIFTSTEKNOLOGI

Men Cyrix var ikke død - del II

Selv om selskapet Cyrix ikke lenger eksisterer lever Cyrix-brikkene i beste velgående. Fredag 12. januar lanserte taiwanske VIA Technologies en ny 700 megahertz-versjon av sin "Samuel"-brikke.

24. jan. 2001 - 06:52

- Den nye 700MHz VIA Cyrix® III-prosessoren er tilgjengelig i store volum fra dag én, opplyser markedssjef Richard Brown i VIA Technologies Inc i en pressemelding

Den nye Cyrix-brikken, som er konstruert i en 0,18 mikron-prosess og følgelig skal være svært gjerrig på strømforbruket og ha lav varmeutvikling, kommer med 128KB nivå 1 cache, støtter systembusshastigheter på 100/133MHz, den passer inn i det vanlige Socket 370-grensesnittet og har støtte for såvel MMX som 3D-instruksjonssettet 3DNow!.

Ifølge produsenten prises brikken til 62 dollar stykket i volum på 1000 enheter.

Den første Cyrix III-brikken fra VIA ble lansert i februar i fjor - les
Men Cyrix var ikke død - del I

Ifølge tweaktown.com er den nyeste Cyrix III-brikken den siste som skal lages basert på den såkalte "Samuel"-designen. I mars skal det være klart for "Samuel II", der de første brikkene kommer i 750 MHz-versjon og med nivå 2 cache (64KB og fabrikkert i en 0,15 mikron prosess).

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.