ANALYSER

Men hvor er Nokia?

Nye salgstall for smartmobiler.

Verken Nokias Lumia 920 eller andre Windows Phone-mobiler solgte godt nok til oppnå en topp ti-plassering hos NetCom i mars.
Verken Nokias Lumia 920 eller andre Windows Phone-mobiler solgte godt nok til oppnå en topp ti-plassering hos NetCom i mars. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2013 - 13:08

NetCom kom i dag med den månedlige oversikten over hvilke ti smartmobiler som selger best gjennom selskapets salgskanal. Da selskapet la fram tallene for februar, var hovedbudskapet fra mobiloperatøren at flere velger Nokia. Da kom Lumia 920-modellen inn på en tiende plass, etter at Nokia har vært fraværende på topp ti-listen til NetCom i fem måneder.

Dessverre for Nokia ble det med den ene måneden i denne omgang. I tallene for mars er selskapet igjen ute av listen. I stedet har Sony greid å få med nok en modell – Xperia Z –blant topp ti, som ellers domineres helt av Apple og Samsung.

Det at Nokia på nytt er helt ute av topp ti, betyr at også Windows Phone ikke lenger er representert i listen. Alle de syv mobilene som ikke er levert av Apple, er Android-baserte. iOS har likevel en andel på 51 prosent blant de ti mest solgte modellene, en nedgang fra 53 prosent i februar. Vekten til Android er likevel større enn nedgangen til iOS, siden Windows Phone hadde en andel i topp ti på tre prosent i februar.

Den største endringer på listen er at den snart to år gamle Samsung Galaxy S II faller fra femte til niende plass. De eldre iPhone-modellene beholder derimot fortsatt henholdsvis tredje og fjerde plass, men iPhone 5 stadig topper listen. Den ti måneder gamle Galaxy S III beholder nok andreplassen inntil Galaxy S IV kommer i salg.

– Nå er det mange gode smarttelefoner på markedet som utfordrer duopolet til Apple og Samsung. Vi har store forventninger til de nye mobilene til Sony og HTC, og Sony Xperia Z er allerede inne på listen over de mest populære mobilene i mars. Etterspørselen etter denne telefonen har vært stor og vi forventer et enda større salg de neste månedene, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Listen nedenfor viser de ti mest solgt smartmobilene gjennom NetComs salgskanal i mars. Tallene i parentes er modellenes plasser i februar.

1. (1) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (3) Apple iPhone 4S

4. (4) Apple iPhone 4

5. (7) Samsung Galaxy Note II

6. (8) Samsung Galaxy S III Mini

7. (6) Sony Xperia V

8. (-) Sony Xperia Z

9. (5) Samsung Galaxy S II

10. (9) Sony Xperia GO

Renaas ser også en trend mot større skjermer, noe ikke minst Galaxy Note er et eksempel på.

– Bildet som tegner seg av dagens marked er at nettbrettet øker i popularitet, mens skjermen på smarttelefonene vokser. I dag handler det om å få en god surfeopplevelse på mobilen, og da er det mindre viktig at mobilen er litt stor å ringe med. Samsung Galaxy Note er en blanding mellom en telefon og et nettbrett og henter det beste fra to verdener. Jeg tror vi får flere slike hybrider med stor skjerm på markedet fremover, sier Renaas.

NetCom opplyser at selskapet har solgt omtrent 25 prosent flere nettbrett i første kvartal i år enn i første kvartal i 2012.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.