...men ikke til prisen

Tele 2 og Enitel mener Telenors tilbud om tilgang til kobbernettet er for dyrt.

Tele 2 og Enitel mener Telenors tilbud om tilgang til kobbernettet er for dyrt.

Rådgiver i Tele 2 Norge, Morten Neeb, sier til digi.no at det tjenesten slik den ligger i dag krever store investeringer fra teleselskapet før det kan benyttes. - Vi må selv bygge et nett mellom Telenors 4000 installasjoner, der vi må leie plass for eget utstyr. Når vi i tillegg må leie tilgangen til kunden for 1200 kroner blir det lite igjen å leve for.

- Til syvende og sist vil vi betale mer enn det abonnentene gjør i dag.

Neeb sier at om dette skal bli noen særlig suksess, burdeTelenor Nett ha etablert Service Provider-avtaler lik de Telenor Mobil og NetCom nå inngår med andre leverandører av mobiltelefoni.

- Da hadde Telenor Nett selv pakket sammen tilgangen til kobbernettet og leie av utstyr i Telenors sentraler, som vi så kunne ha kjøpt som ett produkt.

Neeb sier at Telenors tilbud er for dyrt til at det skapte noen jubel i selskapet.

- Vi vurderer nå om vi skal gjøre noe for å endre på prisene som er tilbudt, sier Neeb som ikke utelukker at dette er et tilbud der Telenor ønsker konkurrentene inn på bredbånd og ikke inn på telefoni og ISDN.

Direktør for privatmarkedet i Enitel, Nils Katla, sier på generelt grunnlag til digi.no at produktet er ønsket, men han kan ennå ikke si noe om selskapet vil ta det i bruk.

- Det avhenger av investeringene våre, siden vi må ut til Telenors sentraler.

Katla mener nyheten nå er at det åpnes for bredbåndsmuligheter som gir selskapet tilgang til ADSL. - der har vi en mulighet og er godt posisjonert fra før gjennom et godt backbone.

Til toppen