Men Motorola innfridde forventningene

Det endte med tap for Motorola på 7 cent per aksje, eller på 1,4 milliarder dollar i tredje kvartal.

Det endte med tap for Motorola på 7 cent per aksje, eller på 1,4 milliarder dollar i tredje kvartal.

Men selv om tapene var store for det amerikanske teknologiselskapet var det i tråd med analytikerberegninger, der blant annet First Call/Thomson Financial også hadde prikket inn 7 cent som tap per aksje.

Men selv om resultatet var i tråd med forventningene presenterte selskapet et giganttap på 1,4 milliarder dollar, eller nesten 13 milliarder kroner. Samme kvartal i fjor presenterte selskapet et resultat på pluss 531 millioner dollar.

Salget falt med over 20 prosent til 7,4 milliarder dollar, fra 9,5 milliarder samme kvartal i fjor.

Så langt i år har Motorola presentert tre resultatvarsler, etter at selskapet mer eller mindre innledet den siste nedturen i det internasjonale telekommarkedet med sin børsmelding 23. februar i år om at førstekvartalsresultatet endte i minus etter 16 år med overskudd. Nå kan det virke som om nedgangen har stanset opp.
Motorola beregner sin markedsandel innenfor det globale mobiltelefonmarkedet til mellom 17 og 18 prosent, eller pluss to prosent fra samme kvartal i fjor. Salget innenfor den delen der mobiltelefonvirksomheten inngår falt med 16 prosent.


Selskapet melder at det leverte 1,5 millioner GPRS-terminaler i tredje kvartal, eller knappe en tredel av prognosen for selskapets leveranser i år.

Motorolas konsernsjef, Christopher Galvin sier i en pressemelding i forbindelse med resultatene at flere indikatorer viste tegn til å snu, før terrorangrepene i USA 11. september satte en stopper for det hele.

Salget av mobiltelefoner har imidlertid økt i USA etter angrepene.

Til toppen