Mener 3G-teknologien er blitt en fiasko

Samsung mener dagens tredje generasjons mobilteknologi er mislykket og klargjør nå 4G.

Samsung mener dagens tredje generasjons mobilteknologi er mislykket og klargjør nå 4G.

Samsung viste i forrige uke fram en buss med mobilutstyr som skal kunne overføre data med en hastighet på mellom 100 og 1000 Mbit/s, avhengig av om bussen kjører i 60 km/t eller står stille.

Dette er en del av selskapets forberedelser til neste generasjons mobilteknologi, som gjerne blir kalt 4G.

Dagens teknologier, som åpner for raskere overføring av data, for eksempel i forbindelse med videotelefoni, kalles ofte 3G. Veksten i bruken av disse tjenestene har gått langt tregere enn forventet.

    Les også:

- 3G var en fiasko. Markedet svarte ikke og den er allerede i ferd med å bli en gammeldags teknologi, sier Kim Ki-ho, Samsungs visepresident for telekommunikasjonsnettverk, til Reuters.

Andre er sterkt uenige. Kristin Rinne, teknologisjef i Cingular Wireless, mener at man akkurat har begynt å treffe den eksponentielle kurven for databruk innen 3G-teknologien.

- Vi kommer til å måtte demonstrere at vi kan levere de produktene og tjenestene til kundene. Hvis det ikke skjer, er det ikke noe behov for 4G, sier Rinne til Reuters.

Den internasjonale teleunionen, ITU, definerer 4G som en trådløs teknologi som leverer minimum det Samsungs 4G-buss greier når den henholdsvis er i bevegelse og i ro.

Frekvensspekteret for 4G-tjenesten vil bli bestemt under en global konferanse som ifølge Reuters skal arrangeres i oktober 2007. Standardene ventes å være på plass omkring 2010. Da skal alt være klart for kommersiell utrulling.

Til toppen