JUSS OG SAMFUNN

Mener Abelia-nei er distriktsfiendtlig

IKT-Norgesjef Per Morten Hoff er overrasket over at Abelia avviser statsstøtte til bredbånd.

3. mars 2006 - 07:41

I går gikk Abelia-sjef Paul Chaffey overraskende ut i pressen med et budskap som har satt sinnet i kok hos IKT-Norge: Han sier nei til tre millioner kroner i statsstøtte til bredbånd fordi han mener dette kan forsinke private initiativ.

    Les også:

IKT-Norge stiller seg uforstående til utspillet og mener det er en distriktsfiendtlig holdning. Generalsekretær Per Morten Hoff mener markedet vil fortsatt sørge for utbygging, uavhengig av et bredbåndsfond.

– Noen må faktisk ta ansvar for at alle i hele Norge får like muligheter. Hvem skal bygge ut bredbånd i Lierne kommune når det ikke er markedsmessig grunnlag for å gjøre det? Vil noen aktører bevisst tape penger fordi de av ren godhet vil gi innbyggerne bredbånd? spør Hoff i en e-post til digi.no.

Hoff er likevel enig med Chaffey at det haster med en avklaring av fondet slik at vi ikke får en vent-og-se-situasjon.

Han viser til rapporten fra Teleplan som konkluderer med at et fond må på plass.

Hoff presiserer at det er interesseorganisasjonenes oppgave å se lenger enn kun interessene til en medlemsbedrift. Bredbånd til hele Norge er en viktig samfunnsoppgave som vil gagne alle innbyggere, offentlig sektor og IKT-næringen.

– Det som er positivt er at størrelsen på fondet nå er langt mindre enn hva vi forutsatte bare for to år siden. Teleplan anslår cirka en milliard kroner. Det svarer godt med egne beregninger som IKT-Norge og Nexia har gjort, skriver Hoff.

Han er mest bekymret for distriktene, selv om heller ikke stor-Oslo på langt nær er dekket med bredbånd.

Finnmark mangler et stamnett, og det er en utfordring vi ikke kan lukke øynene for. For å dekke hele Norge med bredbånd må vi ta i bruk en rekke ulike teknologier. Kobber, fiber, radio og satellitt, framholder Hoff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.