Mener Blu-ray vil erstattes innen fem år

Interessen for Blu-ray-formatet vokser stadig, men levetiden til formatet ventes å bli kort.

Mener Blu-ray vil erstattes innen fem år

Interessen for Blu-ray-formatet vokser stadig, men levetiden til formatet ventes å bli kort.

Det er nå mer enn seks år siden Hitachi, LG Electronics, Matsushita (Panasonic), Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Sony og Thomson kunngjorde at selskapene var enige om spesifikasjonen til det som skulle bli dagens optiske Blu-ray Disc-format.

I slutten av 2003 valgte derimot DVD Forum å satse på formatet HD DVD, utviklet av Toshiba og NEC, som en erstatter til dagens DVD-format. De fleste husker nok fortsatt den langvarige knivingen mellom de to formatene, inntil Toshiba i januar i år kastet inn håndkledet og aksepterte at formatkrigen var tapt for HD DVD sin del.

    Les også:

Formatkrigen ble, da den pågikk, antatt å være en årsak til at forbrukerne satt på gjerdet og ikke kjøpte spillere med støtte for et av disse høyoppløste formatene. Men selv da krigen var over, skjedde det ingen plutselig økning i salget.

Nå sier likevel Andy Griffiths, direktør for konsumentelektronikk hos Samsung UK, til Pocket-lint at 2008 er året da Blu-ray Disc tar av.

- Det kommer til å bli kolossalt. Vi har en betydelig ordrereserve for øyeblikket, sier Griffith. Likevel hviler det et visst tidspress over salget av Blu-ray Disc.

Samsung mener nemlig at Blu-ray-formatet ikke vil vare i mer enn fem år før det blir erstattet av et annet format eller teknologi.

- Jeg tror Blu-ray har fem år igjen. Jeg ville såvisst ikke gitt det ti år, sier Griffith,

Samsung er blant de selskapene som var tidligst ute med å lansere Blu-ray-spillere til konsumenter.

Til toppen