Mener de ikke trues av Microsoft

Microsoft skal dele ut spionvern og kanskje antivirus, men Norman mener de ikke er truet. Her er deres forklaring:

Microsoft skal dele ut spionvern og kanskje antivirus, men Norman mener de ikke er truet. Her er deres forklaring:

Microsoft har offentliggjort sine planer for lansering av sikkerhetsprodukter, noe som i utgangspunktet gjør verdens største programvareselskap til en konkurrent av Norman.

Microsoft kjøpte opp antivirus-programvareselskapet Gecad for halvannet år siden, men så ble det stille. Det er først nå Bill Gates at Microsoft kommer med et antivirus-vern for PCer. "I løpet av året" er beskjeden, men i hvilken form og med hvilken prislapp vil ikke Microsoft si noe om.

(Les mer i boksen til høyre)

Microsoft kan komme til å dele ut antivirus-programmet gratis, for det skal de gjøre med spionvare-vernet. I utgangspunktet kunne Microsoft blitt beskyldt for nok en gang å bruke nesten-monopolet Windows gir dem til å spre seg videre, men to faktorer svekker konkurrentenes mulighet til å klage.

Det ene er at det allerede deles ut flere helt gratis antivirus-løsninger. Dessuten veier argumentet om at alle er tjent med at så mange som mulig slutter å spre virus tungt.

Symantec har allerede sagt at de ikke hverken vil eller kan klage til konkurransemyndighetene om Microsofts produkter.

Norske Norman er ikke bekymret, selv om selskapet selger lever av å selge antivirus og antispion-programvare.

- Det er vel i utgangspunktet ikke noen god nyhet at verdens største programvareselskap nå blir din konkurrent, spør digi.no markedsdirektør i Norman, Audun Lødemel.

- At Microsoft skal lansere er ikke noen bombe, dette har vi vist i halvannet år, sier Lødemel til digi.no. Dette er ikke noen stor trussel for oss, dette rammer mest Symantec og McAfee.

For Lødemel mener Microsoft girer seg inn mot konsumentmarkedet og der har Norman liten omsetning.

- Om Microsofts virusvern blir gratis eller ikke betyr ikke så mye for oss, vi har nesten ikke noe omsetning i konsumentmarkedet.

Lødemel påpeker at Norman selger mest totalløsninger til bedriftsmarkedet som skanner på både servere og PCer, men han medgir at Norman også har et visst salg av frittstående antivirus-programmer for PCer.

- Vi er vant til å kjempe mot de store og har ikke merket noe fall i interessen for våre produkter. Vi tror Microsoft vil dele ut enklere verne-programmer. Det vil alltid være rom for mer avanserte og bedre løsninger, sier Lødemel til digi.no.

Til toppen