KARRIERE

Mener det kan være bra å miste jobben

- Mange trenger et puff for å komme seg videre i karrièren. Hvis du klarer å tenke positivt, kan du finne en bedre og mer meningsfull jobb et annet sted, sier daglig leder Jan Fjeldsæter i rekrutteringsselskapet Total Consult til Newswire.

Therese Werenskiold
15. okt. 2001 - 09:52

Oppsigelsene som har kommet i kjølvannet av dotcomdød og nedgangstider er mange. Men enkelte rekrutteringseksperter tror det er mulig å tjene på å bli sagt opp.

- Mange trenger et puff for å komme seg videre i karrièren. Hvis du klarer å tenke positivt, kan du finne en bedre og mer meningsfull jobb et annet sted, sier daglig leder Jan Fjeldsæter i rekrutteringsselskapet Total Consult, til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Han oppfordrer folk til ikke å se fremover.

- Jeg håper selvfølgelig ikke at folk mister jobben. Men når det først har skjedd, er det viktig at man griper muligheten og fokuserer på fremtiden. Vi er mer fleksible enn vi tror. Det er de mentale sperrene som hindrer oss, og disse må vi kjempe imot. Dette er spesielt viktig fordi vi er på vei mot et arbeidsmarked hvor bedriftene ikke kaster jobber etter folk lenger, sier Fjeldsæter.

Han opplever at menn takler en oppsigelse dårligere enn kvinner.

- Menn realiserer seg gjennom jobben i større grad enn kvinner. Jobben er en viktig del av mange menns identitet som familieforsørgere, selv om en del yngre menn nok ikke føler dette like sterkt, sier han til Newswire.

Ifølge Fjeldsæter får ofte eldre arbeidstakere problemer når de mister jobben.

- De har fått ørene proppet fulle av at 50-åringer er uinteressante på arbeidsmarkedet, og mister fort motet når de står uten jobb. Faktum er at det ligger store arbeidsressurser i denne delen av befolkningen, fastslår han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.