Mener fiberkoaks ikke står tilbake for ren fiber

Mener fiberkoaks ikke står tilbake for ren fiber

UPC vil sende analoge TV-sendinger, også etter at det digitale bakkenettet er utbygd og de analoge senderne er slått av.

Den relativt nystartede bredbåndsleverandøren Viken Fibernett gikk i forrige uke ut og var kritisk til den mer etablerte konkurrenten UPCs satsning.

- Det finnes ingen teknologi som kan overgå fiber, sier Langaker til Finansavisen. Når vi har bygd ut nettet vil det aldri være lønnsomt å velge et annet nett. Det er store fordeler med fibernett sammenlignet med for eksempel kabelen som UPC legger. Mens de legger fra hus til hus slik at kvaliteten svekkes for hver enhet, legger vi i stjernemønster slik at alle husstandene har like god kvalitet, sa Eric Langaker, styreformann i Viken Fibernett.

Nå slår UPC tilbake og hevder at dette er feil. Informasjonsdirektør Øyvind Husby i UPC forteller til digi.no at de også kjører et stjernenett og han mener at selskapets satsning på en kombinasjon av fiber og koaks er en styrke.

- For det første er det mange fordeler med vår teknologi. Vi kan tilby digital tv, bredbåndsinternett og bredbåndstelefoni i tillegg til analog tv til hver kunde. Dermed slipper de å ha dekoder i hvert rom og kan se analog tv uten dekoder, sier Øyvind Husby, informasjonsdirektør i UPC til digi.no.

Han forteller at selskapets kunder også vil få se analoge TV-sendinger uten dekoder i hvert rom etter at det digitale bekkenettet er ferdig utbygd og de analoge sendingene slåes av.

- Vi fortsetter å sende begge deler for vi har så stor kapasitet i nettet vårt, sier Husby.

Til toppen