ANALYSER

Mener Firefox-bruken fortsatt vokser

Tall fra OneStat.com tyder på at nettleseren Firefox brukes av stadig flere. Også Opera vokser.

En analyse fra OneStat.com, som er basert på besøkstall fra mer enn 50.000 nettsteder i omtrent 100 land, viser stadig forskyvninger i bruken av de mest kjente nettleserne.

I motsetning til tall fra annonseselskapet Adtech i midten av juni, mener OneStat.com at bruken av de alternative nettleserne fortsatt vokser på bekostning av Microsofts Internet Explorer.

- Det virker som om den globale brukerandelen for Mozilla Firefox er i ferd med å vokse raskt igjen eller en periode uten vekst, sier Niels Brinkman, en av gründerne bak OneStat.com, i en pressemelding.

    Les også:

Globalt skal Firefox nå ha en brukerandel på 12,93 prosent, mot 11,79 i OneStat.coms undersøkelse som ble publisert i mai. Tallet for Internet Explorer har sunket fra 85,17 prosent til 83,05 prosent.

Bruken av Apple Safari synker fra 2,02 til 1,84 prosent og er nå tilbake på januar-nivået.

Opera har en global brukerandel på nøyaktig 1 prosent, noe som er en kraftig vekst siden mai-undersøkelsen, hvor tallet var 0,29 prosent.

På femteplass ligger Netscape med 0,16 prosent, mot 0,15 prosent i mai.

OneStat.com har også trukket fram statistikken for en håndfull enkeltnasjoner - USA, Canada, Storbritannia, Australia, Tyskland, Frankrike, Italia, Belgia og Nederland. Tallene viser at Internet Explorer har den svakeste brukerandelen i Tyskland, med bare 55,99 prosent, mens Firefox har en brukerandel på hele 39,02 prosent.

I Storbritannia har IE derimot en brukerandel på 86,23 prosent.

Opera gjør det spesielt bra i Australia, med en brukerandel på 4,69 prosent. Safari gjør det best i USA med 3,28 prosent, mens Netscape gjør det best i Italia med 0,43 prosent.

digi.nos egne tall for mai er publisert i denne artikkelen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.