ANALYSER

Mener Firefox-bruken fortsatt vokser

Tall fra OneStat.com tyder på at nettleseren Firefox brukes av stadig flere. Også Opera vokser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juli 2006 - 11:21

En analyse fra OneStat.com, som er basert på besøkstall fra mer enn 50.000 nettsteder i omtrent 100 land, viser stadig forskyvninger i bruken av de mest kjente nettleserne.

I motsetning til tall fra annonseselskapet Adtech i midten av juni, mener OneStat.com at bruken av de alternative nettleserne fortsatt vokser på bekostning av Microsofts Internet Explorer.

- Det virker som om den globale brukerandelen for Mozilla Firefox er i ferd med å vokse raskt igjen eller en periode uten vekst, sier Niels Brinkman, en av gründerne bak OneStat.com, i en pressemelding.

    Les også:

Globalt skal Firefox nå ha en brukerandel på 12,93 prosent, mot 11,79 i OneStat.coms undersøkelse som ble publisert i mai. Tallet for Internet Explorer har sunket fra 85,17 prosent til 83,05 prosent.

Bruken av Apple Safari synker fra 2,02 til 1,84 prosent og er nå tilbake på januar-nivået.

Opera har en global brukerandel på nøyaktig 1 prosent, noe som er en kraftig vekst siden mai-undersøkelsen, hvor tallet var 0,29 prosent.

På femteplass ligger Netscape med 0,16 prosent, mot 0,15 prosent i mai.

OneStat.com har også trukket fram statistikken for en håndfull enkeltnasjoner - USA, Canada, Storbritannia, Australia, Tyskland, Frankrike, Italia, Belgia og Nederland. Tallene viser at Internet Explorer har den svakeste brukerandelen i Tyskland, med bare 55,99 prosent, mens Firefox har en brukerandel på hele 39,02 prosent.

I Storbritannia har IE derimot en brukerandel på 86,23 prosent.

Opera gjør det spesielt bra i Australia, med en brukerandel på 4,69 prosent. Safari gjør det best i USA med 3,28 prosent, mens Netscape gjør det best i Italia med 0,43 prosent.

digi.nos egne tall for mai er publisert i denne artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.