Mener HD DVD utraderes innen tre år

HD-formatkrigen vil avgjøres raskt. Det mener gruppen som foreløpig ser ut til å lede kappløpet.

Mener HD DVD utraderes innen tre år
Bilde:

Rapporter om salget av film distribuert på optiske HD-formater tyder på at Blu-ray Disc (BD)har fått et klart forsprang på HD DVD. Det kan være flere årsaker til dette, blant annet at salget av Playstation 3, som inneholder en BD-spiller tross alt er langt høyere enn salget av separate HD-enheter. Men også HD DVD-spilleren til Xbox 360 selger godt.

Likevel, HD DVD-gruppen innrømmer at PS3 har bidratt til at det er blitt solgt fem ganger flere BD-enheter enn HD DVD-enheter til nå, men at salget av filmtitler i de to formatene er ganske på høyde med hverandre. Dette bestrides av blant annet 20th Century Fox, et av selskapene som kun støtter BD. Selskapet oppgir at det ukentlige salget av BD-titler er tre ganger høyere enn salget av HD DVD-titler.

    Les også:

Denne ledelsen har fått BD-tilhengerne til å hevde at krigen i praksis allerede er vunnet.

- Innen tre år vil det kun være Blu-ray, sa Frank Simonis, den europeiske formannen i Blu-ray Disc Association i en tale under CeBIT-messen i går. Dette skriver Reuters.

I Europa ser det ut til at HD DVD foreløpig har en ledelse, men BD-gruppen mener dette kun skyldes at Playstation 3 ennå ikke er tilgjengelig her. Den kommer i salg i Europa den 23. mars.

HD DVD-gruppen mener ifølge Reuters at europeiske kunder ikke bare bør se på salget av de store amerikanske filmene. Det skal være billigere å gi ut film på HD DVD, noe kan være interessant for de mindre, regionale filmselskapene i Europa.