Mener HP blir stadig sterkere

I en gjennomgang av HP, mener analyseselskapet Gartner at mye har bedret seg, men Carly Fiorina er ikke helt i mål.

I en gjennomgang av HP, mener analyseselskapet Gartner at mye har bedret seg, men Carly Fiorina er ikke helt i mål.

Det store analyseselskapet Gartner går med jevne mellomrom igjennom alle de store leverandørene og vurderer deres styrker og svakheter.

Gartner mener HP har hatt store utfordringer, men at HP-sjef Carly Fiornia lapper igjen stadig flere av hullene og svakhetene til HP. Gartner vil likevel foreløpig ikke gi HP topprankeringen "positiv" og HP ender derfor fremdeles på "lovende".

Etter fusjonene med Compaq og rydderundene selskapet har vært igjennom, mener Gartner at HP har er blitt sterke gjennom hele spekteret av IT-tjenester og produkter. De aller fleste HP-produkter bør være med i en finalevurdering før et kjøp. Det er på programvare HP mangler enkelte biter, påpeker Gartner.

Analyseselskapet trekker fram som særlig positivt at HP endelig snudd PC- og serverdivisjonene til et pluss. Selskapets har nå fått rettet blikket mer fremover med større fokus på markedsføring og en ny Adaptiv Enterprise-strategi for sine større kunder.

Gartner har gått igjennom alle tilbudene fra HP. På tre felter får HP en bedre score. Dette gjelder selskapets PC-er, Unix-servere og Linux-tilbud. Det eneste produktområdet Gartner ber kunder være forsiktige på er programvare for lagringsadministrasjon.

Generelt tror Gartner at kundene vil merke et sterkere HP fremover. Opprydninger i divisjonene vil bli merkbart utover året, men det gjenstår arbeid på PC-siden. Selv om disse divisjonene nå er i pluss, er resultatene svake. Av omsetningen i sist kvartal, beløp utgifter til forskning og administrasjon seg til 18 prosent. Dette må under 17 prosent, sier Gartner.

På Intel-servere sliter HP med utfordringen fra Dell og til dels IBM.

HP har også en utfordring med sine hittil svært tette bånd til Microsoft. Både Adaptiv Enterprise-strategien og Linux vil gi gnisninger.

Dette er dog utfordringer. I makroperspektiv mener Gartner at HP er usårbare - for selskapet har 12 milliarder dollar i banken. "HP kan gjøre nesten hva de vil", skriver Gartner.

Til toppen