Mener iPod truer sikkerheten

IT-sjefer ser iPod som en trussel mot sikkerheten, men svært få vil gjøre seg upopulære.

IT-sjefer ser iPod som en trussel mot sikkerheten, men svært få vil gjøre seg upopulære.

En amerikansk undersøkelse viser at IT-sjefer anser eksterne lagringsenheter som iPod og andre MP3-spiller som en sikkerhetstrussel.

Halvparten av 220 IT-sjefer intervjuet av Centennial Software anser MP3-spillers som et problem, melder vnunet.com. Men kun de færreste gjør noe med saken. Nesten ni av ti gjør ingenting for å hindre at de tas med inn på arbeidsplassen.

Centennial Software er langt fra de første som advarer mot at egne medarbeidere kan være en sikkerhetsrisiko, og bærbare lagringsmedier har lenge blitt sett på som et problem. Nå går stadig flere rundt med musikkspillere som kan lagre 20 gigabytes eller mer. En disk på 20 gigabyte gir potensielt rom for å stjele for eksempel 750.000 word-dokumenter, som typisk er på 20-30 kilobytes hver. Det kan også legges til store mengder data på bedriftens systemer.

- Enten det skjer med overlegg eller tilfeldig kan skaden ved misbruk av bærbare lagringsmedier være katastrofal. Ansatte kan utsette selskapet for stor risiko ved å ta sensitiv informasjon ut av arbeidsplassen. De kan også overføre virus eller bare bygge opp en mengde uønskede filer på nettverket, sier Andy Burton, sjef i Centennial Software.

Ikke alle arbeidsplasser er like utsatte, og en tredjedel av de spurte i undersøkelsen mener slike enheter ikke er en trussel.

Til toppen