Mener IT-minister ikke bryr seg om IT

Etter utsettelsen av MinSide er eks-IT-minister Morten A. Meyer knallhard mot sin etterfølger.

Etter utsettelsen av MinSide er eks-IT-minister Morten A. Meyer knallhard mot sin etterfølger.

I går kom meldingen om at lanseringen av MinSide, Bondevik-regjeringens spydspiss-satsning på IT, er utsatt.

    Les også:

Prosjektet skal gi hver norske innbygger en nettside med skreddersydd offentlig informasjon. Planen er et felles, offentlig servicekontor på Internett, og skulle også øke tempoet i offentlig sektors bruk av Internett.

MinSide var IT-minister Morten Andreas Meyers personlige satsning og han fikk mye ros fra mange i IT-bransjen som mente at nå skjedde det endelig noe. Enkelte var åpenbart svært imponert – noen uker etter at han gikk av hadde han fått jobb som sjef for alle konsulentene hos IBM Norge, den største divisjonen i selskapet.

digi.no tok i går kontakt med Meyer for å få hans reaksjon på utsettelsen av MinSide. Den tidligere Høyre-statsråden ordla seg på en sjelden hard måte.

– Jeg er skuffet over at dette store og viktige prosjektet er utsatt. Så sent som 17. oktober, tre dager før jeg gikk av, var alt i rute. Vi hadde satt av tid for testing og kvalitetssikring, forteller Meyer.

Så går Meyer til en bredere angrep på SV-statsråden og resten av den nye regjeringen.

– Dette er et resultat av en minister som så langt ikke har vist interesse for IT,

og av tre partier som ikke har en felles IT-politikk, sier Meyer til digi.no.

– MinSide-prosjektet krever en statsråd som er tett på. Røys har hittil vært opptatt av mindre konkurranse i kraftmarkedet og eksperimenter med sekstimersdagen. Det blir det ikke noen god IT-politikk, mener han.

– Jeg skal gi Røys en sjanse til. Vi som skal bruke MinSide tåler en utsettelse på noen måneder. Men dette er et kraftig varsku om at prosjektet ikke vil skje av seg selv. Det krever en langt mer aktiv holdning for at fremdriften skal opprettholdes, sier Meyer.

Meyer etterlyser IT-planen til Røys og den nye regjeringen.

– Hun har arvet en offensiv og detaljert eNorge-plan. Vi må nå få vite hva regjeringen og Røys ønsker å gjennomføre, hva de vil ta ut av planen og hva som skal tilføyes. Hun har nå vært statsråd i en måned. Selv om hun sier hun ikke kan noe om IT må ha hun ha evne til å lese seg opp, sier eks-statsråden.

Til toppen