Mener IT-utdanning er smart nå

IT-næringen ansetter som aldri før, og det kan være lønnsomt å ta IT-utdanning nå, mener IKT-Norge.

IT-næringen ansetter som aldri før, og det kan være lønnsomt å ta IT-utdanning nå, mener IKT-Norge.

Den norske IT-bransjen går nå bedre, men høye ledighetstall ser ut til å skremme mulige studenter. Dette kan true utviklingen i bransjen årene fremover hvis de lave tallene vedvarer.

I fjor opplevde vi bunnrekord på antall søkere til IKT-utdanningene.

Norges Informasjonsteknologiske Høyskole (NITH) mottok under 200 nye søknader til høstens opptak. Til sammenligning var det hele 800 søknader i gullåret 2000.

IKT-Norge er bekymret for at vi skal se tilsvarende tall også i år, og går nå sterkt ut og oppfordrer ungdom til å ta IT-utdannelse.

- Bruk påsken på å bestemme deg. Med IKT-utdanning er du garantert mange spennende muligheter, sier prosjektleder i IKT-Norge Heidi Arnesen Austlid.

Hun argumenterer med at IKT-næringen er Norges tredje største næring, og i en enorm vekst. Det ansettes flere enn tidligere, og høyere utdanning er en viktig inngangsbillett.

– IKT-næringen er på jakt etter de høyt utdannede gode hodene. De som vil være med å bygge kunnskapsnasjonen Norge har gode jobbutsikter fremover, sier Austlid.

Hun påpeker at unge kvinner er spesielt velkomne i IKT-næringen. Kvinneandelen i IKT-næringen er lav og mangefold er forretningsmessig klokt. Det er uklokt å ha ansatte som kun representerer 50 prosent av befolkningen, mener Austlid

15. april er søknadsfristen til høyere utdanning.

Til toppen