Mener Joost har større potensiale enn Skype

Joost har en halv million betabrukere, og Niklas Zennström tror det kan bli større enn Skype.

Mener Joost har større potensiale enn Skype

Joost har en halv million betabrukere, og Niklas Zennström tror det kan bli større enn Skype.

Niklas Zennström ble styrtrik på å selge Skype til den amerikanske e-handelsgiganten eBay for mange milliarder. Der jobber han fortsatt, men ved siden av satser han på å bygge opp en fildelingsbasert TV-tjeneste som har fått navnet Joost.

Joost fikk mye oppmerksomhet da det ble lansert i beta. Her kan du lese om førsteinntrykket digi.no satt igjen med etter å ha prøvekjørt en tidlig utgave: Slik skal Skype-gutta servere deg TV.

I tiden etterpå har det vært relativt stille, selv om det med ujevne mellomrom har kommet meldinger om noen innholdsleverandører som skal vise sitt innhold gjennom Skype.

    Les også:

- Faktisk er mulighetene større med Joost enn med Skype. Vi har mange avtaler på plass og omtrent en halv million testbrukere I et intervju med Sveriges Televisjon (SVT), sier Zennström at han har større tro på Joost, enn på Skype.

- Faktisk er mulighetene større med Joost enn med Skype. Det betyr ikke nødvendigvis at vi kommer til å lykkes, men så langt føles det bra. Vi har mange avtaler på plass og omtrent en halv million testbrukere, sier Zennström, til SVT.

- I dag finnes det ingen i innholdsindustrien som ikke tror på internett som distribusjons- plattform Han forteller at tjenesten snart er klar for ordentlig lansering, etter en lengre beta-periode. Det skulle egentlig ha skjedd tidligere, men forhandlinger med innholdsleverandører og annonsører har trukket ut i tid.

- I dag finnes det ingen i innholdsindustrien som ikke tror på internett som distribusjonsplattform, så alle vil inngå avtaler. Spørsmålet er når de vil gjøre det, sier Zennström, til SVT.

Til toppen